Κέρδισε, σώθηκε και ησύχασε ο Πανθρακικός, 2-1 τον Εργοτέλη

Με τέρματα των Μπεν Σαμπάτ και Καθάριου ο Πανθρακικός κέρδισε 2-1 του Εργοτέλη στην Κομοτηνή για την 28η αγωνιστική της Super League

Μία νίκη, με την οποία θα σφράγιζε την παραμονή στη Super League έψαχνε τον τελευταίο μήνα ο Πανθρακικός, αλλά μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες. Η ομάδα του Μάντζιού αυτή τη φορά τα κατάφερε και με τη νίκη του με 2-1 επί του Εργοτέλη έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί και ουσιαστικά εκπλήρωσε το στόχο της φετινής σεζόν. Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασιστικοί από τα πρώτα λεπτά και το απέδειξαν με το γκολ του Μπεν Σαμπάτ στο 20′, ενώ στα μέσα της επανάληψης ο Καθάριος καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Μπουχαλάκης μείωσε στο 74′, αλλά στο τελευταίο τέταρτο οι κρητικοί δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και παρέμειναν στο +7 από τη θέση των μπαράζ.

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 3′ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, αλλά ο Ιμπραίμ αστόχησε. Ο Πανθρακικός απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπεν Σαμπάτ στο 13′ αλλά το σουτ του αμυντικού της ομάδας της Κομοτηνής πέρασε έξω. Αποτέλεσε όμως προειδοποίηση.

Προειδοποίηση για την γκολάρα που πέτυχε στο 20′ ο στόπερ των γηπεδούχων. Σε σέντρα από τα δεξιά η άμυνα του Εργοτέλη απομάκρυνε με το κεφάλι με την μπάλα να φτάνει στον Σαμπάτ ο οποίος δεν το σκέφτηκε και επιχείρησε το μονοκόμματο βολέ στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε ο Στοϊκόβιτς να κάνει το παραμικρό.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές αλλά ο ρυθμός ήταν κακός με αποτέλεσμα η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος να έρθει στο 58′ όταν την κεφαλιά του Χαντί μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Ο Πανθρακικός έφτασε σε ένα ακόμη γκολ και φάνηκε να "κλειδώσει" τη νίκη το ματς στο 65′ όταν ο Μπεν Σαμπάτ έκλεψε την μπάλα στα αριστερά μπήκε στην περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και γύρισε την μπάλα στον Καθάριο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι και στο 70′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Στο 74′ ήρθε η ισοφάριση του σκορ όταν ο Μπουχαλάκης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς έξω από την περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Σαρακατσάνο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για την μείωση του σκορ. Στο τελευταίο τέταρτο οι κρητικοί προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Πανθρακικός κράτησε το τρίποντο.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ (66′ Λαδάκης), Ντιόγκο, Εμπό, Καθάριος (78′ Μολίνα), Μπαϊκαρά, Ρομέου, Τζάνης (69′ Παπαγεωργίου), Ιγκόρ.

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοϊκόβιτς, Τζανακάκης (84′ Γιοβάνοβιτς), Μεχία, Αντελέγε, Πίτσος (63′ Μπουχαλάκης), Ιμπραίμ, Καρντόσο (79′ Αζίζ), Μπαντιμπαγκά, Χαντί, Ρομάνο, Μονακέλο.

Σχετικά άρθρα