Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Και νέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν
Και νέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν  thumbnail

Και νέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν

Μία νέα καταγεγραμμένη συνομιλία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται σε βασικό εμπλεκόμενο στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.


Και νέα συνομιλία «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν

Στο ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε στο ίντερνετ ακούγονται να συνομιλούν ο Αζέρος επιχειρηματίας, Ρεζά Ζαράμπ και ένας έμπιστός του στον οποίο εξιστορεί το πώς ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν έλαβε μία μίζα 10 εκατ. ευρώ, την οποία του είχε υποσχεθεί ο αζέρος επιχειρηματίας.


Η φωνή που φέρεται να αποδίδεται στον Ζαράμπ λέει ότι «εξεπλάγη» που ο πρώην υπουργός δεν είχε λάβει τα χρήματα που προέρχονταν από την εταιρεία του, τονίζοντας ότι «πιθανώς επρόκειτο για… λάθος».


Ο Τσαγλαγιάν και άλλοι τρεις υπουργοί καθαιρέθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν, μετά την αστυνομική επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά, στην οποία εμπλέκονται ο γιος του Τσαγλαγιάν και διάφορα υψηλού προφίλ πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, σύμμαχοι της κυβέρνησης.


Ο Ζαράμπ ήταν μεταξύ των συλληφθέντων της εφόδου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με άλλους υπόπτους εν αναμονή της δίκης.


Οι τελευταίες διαρροές συνομιλιών στο διαδίκτυο έρχονται αφότου σειρά συνδιαλέξεων αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων σε δύο από αυτές του Ερντογάν που φέρεται να λέει στον γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά και ότι τα χρήματα που προσέφερε ως δωροδοκία ένας επιχειρηματικός όμιλος δεν επαρκούν.


Ο Ταγίπ Ερντογάν, που έχει χαρακτηρίσει τις συνδιαλέξεις αυτές ως κατασκευασμένες από τους αντιπάλους του, απείλησε την προηγούμενη εβδομάδα με απαγόρευση των δικτύων Facebook και YouTube μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου.


 


Πηγή: www.ethnos.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X