Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημόσιο: Η τρόικα ζητά 2.000 νέες απολύσεις και 586 ευρώ πρώτο μισθό
Δημόσιο: Η τρόικα ζητά 2.000 νέες απολύσεις και 586 ευρώ πρώτο μισθό  thumbnail

Δημόσιο: Η τρόικα ζητά 2.000 νέες απολύσεις και 586 ευρώ πρώτο μισθό

Ενα βουνό από παράλογες αξιώσεις προβάλλουν οι ελεγκτές της τρόικας, εξαγριώνοντας ακόμη και τους πλέον μνημονιακούς υπουργούς!

Οι δανειστές, που επιχειρούν να ελέγξουν πλήρως τις εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ανεβάζουν τον πήχυ των απαιτήσεών τους παντού: Ζητούν εξίσωση του κατώτατου μισθού στον δημόσιο τομέα με τα 586 ευρώ του ιδιωτικού, «ψαλιδίζουν» το μέρισμα που θέλει να επιστρέψει η κυβέρνηση, πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και απορρίπτουν τις εναλλακτικές προτάσεις που υποβάλλει η κυβέρνηση για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.


Συγκεκριμένα μείωση του μισθού του νεοδιοριζόμενου στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα  (δηλαδή, 586 ευρώ) και 2.000 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015 είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας. Όπως γράφει η real news το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και από υπουργούς που υποστηρίζουν το μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός κατώτατος μισθός στο Δημόσιο για πρωτοδιοριζόμενο ΥΕ είναι 780 ευρώ μικτά (584 καθαρά) και τον ΔΕ 858 ευρώ μικτά (643 καθαρά). Με τη νέα πρόταση οι καθαρές αποδοχές υπολογίζεται ότι θα πέσουν στα 440 ευρώ!

Από την πλευρά της η κυβέρνησης φαίνεται ότι δέχεται η μείωση να είναι περί τα 100 ευρώ στις μικτές αποδοχές των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο με στόχο να δοθεί το «πλεόνασμα» στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να μειωθεί το πολιτικό κόστος.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν συνολικά ακόμη 5.000 απολύσεις μέσα στο 2015, την ώρα που ακόμη δεν έχουν κλείσει ακόμη ούτε οι 4.000 απολύσεις του 2013, πόσω μάλλον οι 11.000 του 2015.


πηγή: aftodioikisi.gr – real.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X