Της… Σουηδίας στον Παναθηναϊκό!

Σε ρυθμούς… Σουηδίας ζουν και αναπνέουν στον Παναθηναϊκό, βλέποντας στο πρόσωπο του Μάρκους Μπεργκ τον επόμενο ηγέτη της ομάδας.Ο διεθνής επιθετικός, μετά την εξαιρετική παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (γκολ + ασίστ), συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις σημειώνοντας χατ τρικ στο 4-1 του Παναθηναϊκού επί του Άρη.

Θυμάστε ποιος ήταν ο προηγούμενος παίκτης του τριφυλλιού, πριν τον Σουηδό, που είχε σημειώσει 3 γκολ σε ματς πρωταθλήματος;

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πριν από 7,5 χρόνια! Στις 20 Αυγούστου 2006 σε βάρος του Αιγάλεω (1-4). Και πώς τα φέρνει η μοίρα… Προπονητής του Παναθηναϊκού τότε, ήταν ο συμπατριώτης του Μάρκους Μπεργκ, Χανς Μπάκε, ο οποίος είχε μείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μόλις για 3 ματς πρωταθλήματος.

Ο Μπεργκ είχε να σημειώσει χατ τρικ σχεδόν 5 χρόνια! Από τις 16 Ιουνίου 2009, στο παιχνίδι Σουηδία – Λευκορωσία 5-1 για το Euro U21, όπου είχε αναδειχθεί καλύτερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 7 τέρματα!

Ήταν όμως μοιραίος στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία οδηγήθηκε ο ημιτελικός με την Αγγλία. Είχε αστοχήσει στο πρώτο, τη στιγμή που είχε ευστοχήσει ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΟ, ο Ματίας Μπιάρσμιρ!

Νωρίτερα, στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τους Άγγλους (3-3 το σκορ) ο Μπεργκ είχε σημειώσει δύο γκολ και ο Μπιάρσμιρ αυτογκόλ!!!

Σχετικά άρθρα