Καιρός να πάμε… παραπάνω

Επειδή το αθλητικό ρεπορτάζ έχει κατακλυστεί από δημοσιογράφους – οπαδούς, θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου: Δεν είμαι δημοσιογράφος, άρα είμαι λιγότερο επικίνδυνος από δαύτους.Κάτω από αυτό το πρίσμα, έχω ένα σχόλιο για το παιχνίδι της Τούμπας. Η έλλειψη ενός χαφ, που θα μπορούσε να κρατάει τη μπάλα και να ηρεμεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ήταν φανερή. Τόσο στον ανασταλτικό, όσο και στον δημιουργικό τομέα. Ο τραυματισμός του Ιμπαγάσα στο 10ο λεπτό ήταν καθοριστικός για την εικόνα μιας ομάδας παικτών που έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί.

Η ήττα, η οποία είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, γίνεται λιγότερο οδυνηρή, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τη στιγμή που το αήττητο χάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με το ματς της Τούμπας. Φάνηκε και από την επιλογή του Μίτσελ να δώσει ανάσες στους τρεις βασικούς, Χολέμπας – Τσόρι – Μανιάτη, παρότι είχε ήδη τρεις παίκτες νοκ άουτ (Ολαϊτάν, Σαβιόλα, Μαρκάνο).

Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τους 2 τελευταίους μήνες, κανείς στον Ολυμπιακό δεν ασχολείται με το πρωτάθλημα. Εστω κι αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδιοσυγκρασία του οπαδού του Ολυμπιακού, έχουν βάλει τον… αυτόματο, λόγω της πρόκλησης που έχουν μπροστά τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας, φάνηκαν περισσότερο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, παιχνίδι στο οποίο επλήγη το γόητρο της ομάδας.

Εδώ μπαίνει μια κόκκινη γραμμή. Τα ματς αυτά περνούν στην ιστορία, αφού χρόνος για ανάθεμα και γκρίνιες δεν υπάρχει. Το Σάββατο, ο Ολυμπιακός κατακτά και μαθηματικά τον 41ο τίτλο στην ιστορία του και ξεκινάει να προβληματίζεται για τη ρεβάνς με την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ. Εκεί θα φανούν όλα. Εκεί θα μετρήσει η ομάδα τις δυνάμεις της. Ψυχικές και αγωνιστικές. Γιατί κανένα 2-0 δεν εξασφαλίζει καμία ελληνική ομάδα απέναντι στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας.

ΥΓ1 (για να καλύψω και το οπαδικό μου αίσθημα): Η αντίδραση του Ινσαουράλδε, δεν οφείλεται στην παοκτσήδικη πλύση εγκεφάλου που κάνουν στην Τούμπα πριν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά στην ψυχοσύνθεση που έχουν οι Λατίνοι. Επρεπε να αποβληθεί, αλλά το πολύ – πολύ να γίνει κανα τατουάζ κι αυτός. Ο Κάκος δεν με ενδιαφέρει…

ΥΓ2: Πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία των παικτών του Ολυμπιακού να σηκώσουν τη φανέλα με το 99, μετά την επίτευξη του γκολ.

ΥΓ3: Χρόνια Πολλά ΘΡΥΛΕ μου

Σχετικά άρθρα