Αρχική / More / Εργασιακά / Έξοδος στη σύνταξη από τα 55 με διαδοχική ασφάλιση
Έξοδος στη σύνταξη από τα 55 με διαδοχική ασφάλιση  thumbnail

Έξοδος στη σύνταξη από τα 55 με διαδοχική ασφάλιση


Ευκαιρίες αλλά και παγίδες κρύβει για τους ασφαλισμένους  η έξοδος στη σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση. Οι ευκαιρίες αφορούν  όσους έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (κατοχυρωμένο δικαίωμα) σε ταμεία μισθωτών καθώς μπορούν να αποχωρήσουν ακόμα και στα 55. Για όσους έχουν τελευταίο Ταμείο το ΟΑΕΕ, η συνταξιοδότηση έρχεται είτε στα 60 είτε από το 62ο έτος εφόσον δεν επαρκεί ο χρόνος  ασφάλισης στον ΟΑΕΕ και το αίτημα διαβιβαστεί στον προηγούμενο φορέα.


Οι διατάξεις που ισχύουν στη διαδοχική ασφάλιση ξαναμπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Εργασίας και εξετάζεται από ειδική επιτροπή η απλούστευσή τους ώστε να μειωθεί ο χρόνος απονομής της σύνταξης. Μία από τις προτάσεις είναι να βγαίνει η σύνταξη όχι από το τελευταίο Ταμείο αλλά από αυτό όπου ο ασφαλισμένος έχει τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, το 40% με 45% των εργαζομένων, δηλαδή πάνω από 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι εμπίπτουν στις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.


Δείτε τον πλήρη οδηγό που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.   Πηγή: Ελεύθερος Τύπος – enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X