Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Παντρεύομαι αλλά δεν ξέρω αν είμαι ερωτευμένη μαζί του: Τι να κάνω;
Παντρεύομαι αλλά δεν ξέρω αν είμαι ερωτευμένη μαζί του: Τι να κάνω;  thumbnail

Παντρεύομαι αλλά δεν ξέρω αν είμαι ερωτευμένη μαζί του: Τι να κάνω;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη σας για κάτι. Είμαι με έναν άνθρωπο εδώ και 2 χρόνια και πρόκειται να παντρευτούμε σε 5 μήνες. Τον αγαπάω και νιώθω πώς βρήκα το άλλο μου μισό. Έχουμε φοβερή χημεία και ερωτικά αλλά και επικοινωνία όμως διστάζω να πω είμαι ερωτευμένη και φοβάμαι μήπως δεν είμαι. Δε ξέρω γιατί έχω μπλοκάρει έτσι και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Μήπως δεν είμαι; Δεν θα έπρεπε κανονικά; Ξέρω πώς δεν υπάρχουν συνταγές αλλά με ταράζει η σκέψη και ανησυχώ. Μπορείτε να με βοηθήσετε;


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο, ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό. 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:Μερικές φορές η φρασεολογία (βλέπετε 'έρωτας') κλισαρίζεται από εικόνες που τις θαυμάζουν αρκετοί. Αυτές οι εικόνες γίνονται κάτι σαν πρότυπα ακόμα και όταν κάποιος δεν ταυτίζεται μ'αυτές. Τις παρατηρεί εξίσου και συνδέει ακούσια τις λέξεις μ'αυτές τις εικόνες. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό μια και είστε ένα ξεχωριστό άτομο εσείς κι ο σύντροφός σας να έχετε δημιουργήσει βιώματα και εικόνες που έχουν σχέση με την έννοια του έρωτα αλλά που δεν ταιριάζουν στις εικόνες που έχετε απ' το περιβάλλον σας γι'αυτόν. Με λίγα λόγια έχετε κάτι που είναι ξεχωριστό και διαφορετικό και τα συναισθήματα που μας περιγράφεται ταιριάζουν στην περιγραφή του έρωτα. Ο φόβος σας λοιπόν ενδεχομένως έχει να κάνει μ'αυτή τη σύγκριση 'προτύπου' και προσωπικής αλήθειας. (Μα δε μοιάζει αυτό που έχω με το τάδε! Λες να μη νιώθω έτσι;) Επίσης να πούμε ότι η επίσημη δέσμευση αποτελεί ένα συμβόλαιο ενώπιον των συνανθρώπων το οποίο εκθέτει αυτή την απαλή δύναμη του συντροφικού δεσμού στα εξεταστικά μάτια του πλήθους. Εάν νιώθετε αρκετά έντονα και θετικά συναισθήματα για το σύντροφό σας είναι πιθανό να φοβάστε και τη διάλυση της σχέσης σας εξ αιτίας του κοινωνικού φθόνου που αποπνέει η εικόνα ενός ευτυχισμένου ζεύγους. Αλλά και πάλι ερχόμαστε στο θέμα της εικόνας. Η πραγματικότητα να θυμάστε έχει για κάλυμμα πάντα μια εικόνα για να προστατεύεται. Με λίγα λόγια είναι στο χέρι σας η εξέλιξη της σχέσης σας συναισθηματικά και οι λέξεις ή οι εικόνες είναι απλά συμβάσεις για να συνεννοείστε με τρίτους.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X