Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Τι συμβαίνει όταν πέφτει πολύ η χοληστερίνη;
Τι συμβαίνει όταν πέφτει πολύ η χοληστερίνη; thumbnail

Τι συμβαίνει όταν πέφτει πολύ η χοληστερίνη;

Τι θα συμβεί αν μειωθούν υπερβολικά τα επίπεδα της χοληστερίνης μας;  Τότε είναι πιθανό να συμβούν αρκετά δυσάρεστα πράγματα στο σώμα μας. Η χοληστερίνη είναι ένα πολύ σημαντικό μόριο για την ανάπτυξη των ζωτικών λειτουργιών.


Έχουμε βέβαια συνηθίσει να ακούμε μόνο κακά πράγματα γι' αυτή, η αλήθεια όμως είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται χοληστερίνη για να λειτουργήσει.


Οι κυτταρικές μεμβράνες όλων των έμβιων όντων πάνω στον πλανήτη έχουν ως βασικό τους συστατικό τη χοληστερίνη. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ζωή αν δεν υπήρχε η χοληστερίνη!


Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης έχουν συνδεθεί με:


*την κατάθλιψη (η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή σεροτονίνης)


*τις ορμονικές και σεξουαλικές διαταραχές (η χοληστερίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων)


*τα νευρολογικά νοσήματα (ο εγκέφαλος περιέχει το 1/4 της συνολικής χοληστερίνης στο σώμα μας)


*τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D (η βιταμίνη D παράγεται από την επίδραση του ήλιου σε ένα παράγωγο της χοληστερίνης και είναι, ίσως, ο πιο σημαντικός παράγοντας για την υγεία μας. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου επιθυμητό να παρουσιάζουμε έλλειψη στην ουσία αυτή.ΠΗΓΗ:Απόσπασμα απο το βιβλίο "Πως να ζήσετε 150 χρόνια με υγεία", του Dr Δημήτρη Τσουκαλά, απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X