Εύκολοι μελιτζανοκεφτέδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 αβγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">5 τσακώνικες μελιτζάνες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλες πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κιλού τυρί φέτα</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια μανούρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε τις πατάτες. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.</span></p>
<p><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν – έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα