Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι πρέπει να κάνεις όταν ένας άνδρας σε έχει πληγώσει πολύ;
Τι πρέπει να κάνεις όταν ένας άνδρας σε έχει πληγώσει πολύ;  thumbnail

Τι πρέπει να κάνεις όταν ένας άνδρας σε έχει πληγώσει πολύ;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα είμαι 27 χρόνων και εδώ και 2 χρόνια χώρισα από μια σχέση που υποσχόταν πολλά. Χωρίσαμε έτσι ξαφνικά μέσα από το τηλέφωνο δεν ήταν τέλεια σχέση γιατί πάντοτε εγώ προσπαθούσα να κάνουμε νέα πράματα αυτός έφτιαξε την ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά από των χωρισμό μας τώρα είναι παντρεμένος με παιδί, εγώ έμεινα μονοί να ψάχνω να φτιάξω την ζωή μου να βρω μια σχέση για να προχωρήσω άλλα μάταια και έτσι παράτησα της προσπάθειες και κλείστηκα σε μένα και έγινα σκληρή με μένα και με τους άλλους τώρα δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση της μοναξιά. Πολλές φορές κλαίω αισθάνομαι αόρατη το απολύτως τίποτα σαν να μην υπάρχω, να μην με αγαπάνε πως είμαι βάρος πως κανένας δεν ασχολείται μαζί μου δεν ξέρω τι να κάνω για να σταθώ πάλι στα ποδιά μου και να βρω των χαμένο μου εαυτό. Τώρα πια φοβάμαι να κάνω σχέση γιατί φοβάμαι να μην πληγωθώ θέλω πολύ να έχω και εγώ ζωή και όχι μοναξιά τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο.


 


Για να ασχοληθούν οι άλλοι μαζί μας πρέπει πρώτα εμείς να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Ίσως η αναγνώστρια έχει αφεθεί σε αυτολύπηση και μπορεί αυτό να το κάνει σαν αυτό για να τιμωρήσει τον εαυτό της. Μπορεί να θεωρεί ότι η ίδια φταίει για την ατυχία της και να μην μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός. Είναι όμως πολύ σημαντικό που συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει μια αλλαγή στη ζωή της αυτή τη στιγμή και η καλύτερη αλλαγή που πρέπει άμεσα να κάνει είναι στον ίδιο της τον εαυτό.


Πρέπει να κάνει μια λίστα με όλα αυτά που την ενδιαφέρουν και θα μπορούσαν να την γεμίσουν χαρά. Με όλα εκείνα που θα μπορούσαν να της δώσουν ικανοποίηση στη ζωή της και θα μπορούσε να τα εντάξει σταδιακά στην καθημερινότητά της. Επίσης να σκεφτεί σε τι κατάσταση είναι η κοινωνική της ζωή; Έχει παρέες; Να ξεκινήσει να καλλιεργήσει φιλίες και να αποκτήσει στη ζωή της ένα κοινωνικό πλαίσιο στήριξης. Όχι μόνο για να γνωρίσει στη ζωή της καινούργιους ανθρώπους αλλά να επιλέξει άτομα με τα οποία θα έχει καλή επικοινωνία και θα μπορούν να την στηρίξουν ψυχικά. Και ας κάνει και μια καταγραφή. Να σκεφτεί ποια είναι τα θετικά της στοιχεία, τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή της, μπορεί τώρα να έχει ζοριστεί με αυτόν τον χωρισμό αλλά πρέπει εκείνη να παραδεχτεί ότι ακόμα και σε αυτή την αρνητική πτυχή της ζωής της εκείνη έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε και ας σκεφτεί επίσης ότι ίσως είναι καλύτερα που όλο αυτό έγινε τώρα και ίσως αυτή η εμπειρία να την έσωσε για να βρει όλα αυτά που θέλει στη ζωή της. Αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας πολλές φορές γίνονται για να μας οδηγήσουν σε κάτι που θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X