Αρχική / Ψυχολογία / Κρίσεις πανικού / Οι θυμωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από κρίσεις πανικού;
Οι θυμωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από κρίσεις πανικού;  thumbnail

Οι θυμωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από κρίσεις πανικού;

Αναγνώστης μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας:


Γιατρέ γεια σας από Κύπρο. Εγώ σε ηλικία 25 ετών έπαθα κρίσεις πανικού και κατάθλιψης για 9 χρόνια πήγαινα σε νευρολόγο- ψυχίατρο αλλά δε με βοήθησε. Το 2007 πήγα σε γιατρό και μου είπε να μου κάνει ηλεκτροσόκ και θα είχε 90% επιτυχία. Μου έκανε 8 αλλά η κατάθλιψη και ο πανικός έμεινε. Το μόνο που έφυγε είδα το άγχος.. μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Έκανα όλες τις εξετάσεις εγκεφαλογράφημα και ανάλυση τον θυρεοειδή μου και όλα ήταν οκ. Τα φάρμακα που παίρνω είναι 350mgserokouel 375mg efexollorivan τα 2mg τρεις φορές την ημέτρα anafranil 150mg την ημέρα. Η κατάθλιψη έφυγε αλλά ο πανικός με ενοχλεί σχεδόν καθημερινά. Γιατρέ μου τι μου προτείνετε να κάνω; Έχει κάτι άλλο στην Ελλάδα; Σας ευχαριστώ πολύ.


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο, ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό.
 Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη,


Απ' την ιστορία σας με τις θεραπείες ακούγεται ένας θυμός. Μοιάζει να νιώθετε κάπως απογοητευμένος-η από τους ανθρώπους που εμπιστευτήκατε για να σας φροντίσουν. Η πραγματικότητα είναι πως οι μέθοδοι θεραπείας λίγο-πολύ μοιάζουν με ίσως κάποιες παραλλαγές ανά θεράποντα. Όμως η ουσία τους είναι κοινή. Και όσο αναζητάτε μια τέτοιου είδους λύση, μια τέτοιου είδους λύση θα σας παρέχεται. Ενδεχομένως θα συνεχίσετε να απογοητεύεστε. Η λύση αυτή απογοητεύει όταν κοιτάει τα συμπτώματα, την επιφάνεια των πραγμάτων, την εκδήλωση δηλαδή μιας εσωτερικής αιτίας που παραμένει ανέγγιχτη από τις τεχνικές που δεν έχουν σχέση με το συναίσθημα αλλά καθαρά και μόνο με τη βιοχημία. Σας προτείνω να ξεκινήσετε να μιλάτε σε κάποιον άνθρωπο, ει δυνατόν κάποιο ψυχοθεραπευτή. Κι αν δεν σας είναι εύκολο τότε μιλήστε σε κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεστε. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να δείτε τι συμβαίνει μέσα σας και έχετε θυμώσει τόσο. Στη συνέχεια να δείτε γιατί έχετε στρέψει εναντίον σας αυτό το θυμό και μετά να δείτε πως μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε δημιουργικά για σας και τους οικείους σας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X