Αλβέρτης: Υποχρέωσή μου να συνεισφέρω στον ΠΑΟ

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι και… επίσημα ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΚΑΕ. Τον "Φράγκι" θα πλαισιώσουν οι Σωτήρης Μανωλόπουλος, Δημήτρης Πρίφτης και Νίκος Παππάς.Ο νέος τεχνικός του Τριφυλλιού, αφού ξεκαθάρισε ότι "έχω πλήρη επίγνωση το τι ξεκινάω να κάνω" έκανε λόγο για "τεράστια πρόκληση".

Η ανακοίνωση αναφέρει:
"O Φραγκίσκος Αλβέρτης θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με άμεσους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο τους Δημήτρη Πρίφτη, Σωτήρη Μανωλόπουλο και Νίκο Παππά.

Ο Αλβέρτης δεν είναι κάποιος που χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από 16 χρονών (1990) και έχει κατακτήσει φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι τα πάντα και όχι από μία φορά: 5 φορές την Ευρωλίγκα, 11 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας και 8 φορές το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έχει στο παλμαρέ του και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το 2009 εγκατέλειψε την ενεργό δράση, αλλά παρέμεινε στον Παναθηναϊκό και στον πάγκο της ομάδας, ως team manager. Και τώρα, είναι έτοιμος να προσφέρει, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της.

Ο Αλβέρτης δήλωσε: «Έχοντας υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό για περίπου 25 χρόνια είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι την πίεση και τις απαιτήσεις αυτής της ομάδας. Δεν ήρθα.. χθες στον Παναθηναϊκό. Είναι η ομάδα που έχω περάσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου. Έχω πλήρη επίγνωση το τι ξεκινάω να κάνω. Όντας Παναθηναϊκός, έχω παραπάνω από υποχρέωση να συνεισφέρω τα μέγιστα, για να πετύχει τους στόχους στους οποίους είμαστε καταδικασμένοι να κυνηγάμε πάντα. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Κι εγώ όπως και τα παιδιά που θα συνεργαστούμε, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο, αλλά η μάχη είναι μέσα στη ζωή πάντα και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Δημήτρης Πρίφτης

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1968. Mε την προπονητική ασχολήθηκε αρχικά μέσω των τμημάτων υποδομής του ΑΝΟΓ, του Άρη Γλυφάδας και του ΓΣ Αργυρούπολης, συνέχισε στον Κρόνο (Γυναίκες), στο Αιγαίο Γλυφάδας (Άνδρες), στις Εσπερίδες (1998-2000, Γυναίκες) τις οποίες οδήγησε στην Α1 Γυναικών. Ακολούθησε η συνεργασία με τον Θοδωρή Μπολάτογλου στον Ιωνικό Νίκαιας και τον Ντιρκ Μπάουερμαν στη Δάφνη. Από το 2003 ως το 2009 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ και η συνέχεια γράφτηκε στον Άρη, δίπλα στον Φώτση Κατσικάρη και στη συνέχεια τον Ντέιβιντ Μπλατ (2009-10). Από το 2008 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου και της Εθνικής Ανδρών, δίπλα στον Παναγιώτη Γιαννάκη (5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008), συνέχισε δίπλα στον Γιόνας Καζλάουσκας (χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010) και τον Ηλία Ζούρο (6η θέση Ευρωμπάσκετ 2011, Προολυμπιακό Τουρνουά 2012).

Παράλληλα, συνέχισε και τη δική του πορεία στην Α1 Ανδρών. Την περίοδο 2010-11 ανέλαβε την ΕΚ Καβάλας, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος στην περίοδο 2011-12. Την περίοδο 2012-13 συμφώνησε με τον Ίκαρο Καλλιθέας, χωρίς να παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς, ενώ φέτος συμφώνησε με τον Κολοσσό Ρόδου.

Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1983 στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το μπάσκετ και την Αθλητική Διοίκηση. Μεγάλωσε στη Γερμανία και υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Bayern 04 Leverkusen σε Camp. Η προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα άρχισε από τις ακαδημίες του ΑΟ Υμηττού και της ΑΕΚ. Παράλληλα, έκανε πρακτική εξάσκηση στον τομέα Αθλητικής Διοίκησης και Μάρκετινγκ στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Έχει υπάρξει υπεύθυνος ακαδημιών του ΑΣ Πέρα και του ΑΟ Δάφνης και βοηθός προπονητή στην Δάφνη την περίοδο 2009-10 στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών".

Σχετικά άρθρα