Στην αντεπίθεση ο Πλατανιάς

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Σταμάτη Βελλή ότι "ο Πλατανιάς έχει άλλη μεταχείριση" δίνει η Χανιώτικη ΠΑΕ με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση. Παράλληλα σε αυτή απαντά με μεγάλη δόση ειρωνείας και στις κατά καιρούς αναφορές του Κούγια "περί χωριού" αναφέροντας χαρακτηριστικά: "δεν γνωρίζαμε ότι οι ομάδες των χωριών, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League".Αναλυτικά η ανακοίνωση της χανιώτικης ΠΑΕ:

"Εδώ και αρκετούς μήνες η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων γίνεται αποδέκτης άθλιων επιθέσεων από λογής λογής… πικραμένους παράγοντες και «παράγοντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα δικά τους λάθη και παραλείψεις επιχειρούν να φορτώσουν τις ευθύνες τους σε άλλους, κατά τη συνήθη ελληνική πρακτική.
Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων επίλεξε συνειδητά, μέχρι σήμερα, να μην ασχοληθεί μαζί τους. Ωστόσο, επειδή η στάση τής Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, η οποία, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων μέχρι και σήμερα, πρεσβεύει ένα άλλο ήθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκλαμβάνεται από ορισμένους ως αδυναμία, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε… τα αυτονόητα, για την καλύτερη και σφαιρικότερη ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης.
Λυπούμαστε, κατ’ αρχήν, που ένα χωριό 700 ανθρώπων -γιατί χωριό είναι ο Πλατανιάς και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό- εκπροσωπείται στη Super League και εκπροσωπεί έναν ολόκληρο Νομό 150.000 πολιτών, προκαλώντας «αναστάτωση» στην… ευαίσθητη και εξόχως επιλεκτική «αισθητική» ορισμένων όψιμων «πρωτευουσιάνων».
Όταν πριν από μερικά χρόνια αναλάβαμε τη διοίκησης της ομάδας δεν γνωρίζαμε ότι οι ομάδες των χωριών, των κωμοπόλεων και των μικρών πόλεων της χώρας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League.
Λυπούμαστε που αγνοούσαμε ότι στη Super League έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι «ιστορικές» ομάδες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές τις ομολογουμένως ιστορικές ομάδες είναι, δυστυχώς, υπό διάλυση και, μεταξύ άλλων, «χρωστούν και της Μιχαλούς».
Λυπούμαστε, επίσης, που είμαστε αναγκασμένοι να διαψεύσουμε, άρα και να στεναχωρήσουμε, όσους ισχυρίζονται, κατά καιρούς αλλά και εσχάτως, όπως με έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι ο Πλατανιάς «έχει άλλη μεταχείριση» και ότι είναι σε θέση να παίρνει παρασκηνιακά αποτελέσματα και βαθμούς. Η βαθμολογική θέση της ομάδας μας (17η με 25 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές) αποδεικνύει περίτρανα των λόγων τους το «αληθές». Όσο για τους ισχυρισμούς τους περί «μαγειρεμάτων»; Γελάει ο κόσμος με όσα βλέπει να συμβαίνουν τις τελευταίες αγωνιστικές και όχι μόνο. Μόνο που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τον Πλατανιά, όπως τα αποτελέσματα αποδεικνύουν.
Ευχαριστούμε θερμά για τις συνεχείς -έστω και υποτιμητικές- αναφορές στο χωριό του Πλατανιά, που, ακόμη κι έτσι, συμβάλλουν στην προβολή του τόπου μας στην εσωτερική τουριστική αγορά. Για την προβολή στο εξωτερικό φροντίζουν διαχρονικά οι επιχειρηματίες του τόπου μας, γεγονός που έχει θεαματικά αποτελέσματα την τελευταία εικοσαετία, καθώς το χωριό του Πλατανιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, φιλοξενεί ημερησίως κάθε καλοκαίρι περισσότερους από 15.000 επισκέπτες και αποτελεί, σύμφωνα με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, μαζί με τη Μαγιόρκα της Ισπανίας και την Αττάλεια της Τουρκίας, τους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς των Σκανδιναβών για καλοκαιρινές διακοπές.
ΥΓ. 1: Ευχαριστούμε θερμά -και το εννοούμε ειλικρινά- τον Αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Απόλλων Σμύρνης για την πραγματικά άψογη φιλοξενία τής αποστολής μας στο Γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας».
ΥΓ. 2: Θυμίζουμε, για όσους έχουν… επιλεκτική μνήμη, ότι η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων είναι μια υγιής Π.Α.Ε., που δεν χρωστά και η οποία επενδύει στις αθλητικές υποδομές (φέτος ανακατασκευάσαμε πλήρως το προπονητικό μας κέντρο στο Μάλεμε και τα Γραφεία μας στον Πλατανιά). Παράλληλα, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς βραβεύτηκε τον περασμένο μήνα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) «για την υπεύθυνη και θετική στάση της προς όλους τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάζεται, ειδικά δε προς εκείνους, οι οποίοι αποχωρούν από την ομάδα της».
ΥΓ. 3: Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τη διαιτησία, ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνες (και υπήρξαν αρκετές) που οι αποφάσεις των διαιτητών ήταν οφθαλμοφανώς εις βάρος της. Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, σε αντίθεση με εκείνους που φωνάζουν κατά καιρούς με προφανή στόχο τον επηρεασμό των διαιτητών. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σε καμία περίπτωση.
ΥΓ. 4: Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε μέχρι και σήμερα, ο οποίος είναι πια πανελληνίως γνωστός και έχει επαινεθεί κατ” επανάληψη, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες που επισκέπτονται τα Χανιά απολαμβάνουν στο ακέραιο την περίφημη κρητική φιλοξενία και αποχωρούν από τον όμορφο τόπο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις".

Σχετικά άρθρα