Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απεργία στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου
Απεργία στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου  thumbnail

Απεργία στο Δημόσιο σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου


24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας και στην πολιτική αναδιάρθρωσης του Δημοσίου. Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει προγραμματιστεί στις 11.00 το πρωί. Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), αλλά και η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του "δικαιώματος" των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι η Τρόικα απαιτεί να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις "νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας" και υπογραμμίζει ότι "δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης".

"Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή “απορρίπτονται” και στη συνέχεια υλοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων" σημειώνει.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΔΜ για το κλείσιμο φορέων και την αλλαγή του καθεστώτος αξιολόγησης, παρά τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.


Οι συνταξιούχοι στο πλευρό της ΑΔΕΔΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) του Δημοσίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/3/2014, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Α π ο φ ά σ ι σ ε

1. Στηρίζει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις της 12ης , 19ης και 20ης Μαρτίου 2014.
2. Απαιτεί, μαζί με τους εργαζόμενους του δημοσίου, την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής, μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη 12/2/2014 και το οποίο προβλέπει καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και απολύσεις και άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.
3. Θέτει στις άμεσες διεκδικήσεις τη λύση των προβλημάτων της Υγείας και της περίθαλψης, την ακύρωση της απόφασης για τη νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ και την αποτροπή οποιασδήποτε επιχείρησης για νέες περικοπές των μερισμάτων και της κύριας σύνταξης.

Κ α λ ο ύ μ ε

Όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 19 Μαρτίου, ώρα 11πμ, στην πλατεία Καυθμώνος, καθώς και σε όποιες άλλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε πόλη της Χώρας.
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και στηρίζουν τα αιτήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο αγώνας του λαού και της Χώρας είναι και δικός μας αγώνας.


Πηγή: aftodioikisi.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X