Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / "Αδιαθέτησα": Συμβουλές για την πρώτη περίοδο του κοριτσιού
"Αδιαθέτησα": Συμβουλές για την πρώτη περίοδο του κοριτσιού thumbnail

"Αδιαθέτησα": Συμβουλές για την πρώτη περίοδο του κοριτσιού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Είμαι 12 χρονών και αδιαθέτησα πρώτη φορά. Εκτός από το αίμα νιώθω περίεργα και ψυχολογικά. Θα ήθελα να μου πείτε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και τι πρέπει ξέρω. 


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Η περίοδος είναι μια κατάσταση πραγματικά ιδιαίτερη για τη γυναίκα και παίζει βασικό ρόλο στον ψυχικό της κόσμο και στο σώμα της. Για τις γυναίκες δεν υπάρχει ούτε μια εβδομάδα που να είναι ί­δια για τον οργανισμό της. Οι αλλαγές αυτές είναι συνεχείς εξαιτίας του ορμονικού κύκλου. 


 


Ο κύκλος κάθε γυναίκας διαρκεί περίπου 28 ημέρες και χωρίζεται στις εξής φάσεις:


* Φάση Εμμήνου Ρύσεως: 1η-6η ημέρα, οιστρογόνα και προγεστερόνη βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Η διάθεσή, μαύρη.


*Φάση προετοιμασίας της γονιμότητας: 7η-11η ημέρα, τα οιστρογόνα αυξάνονται. Και μαζί με αυτά αυξάνονται η δημιουργι­κότητα και η συγκέντρωση.


*Φάση ωογένεσης: συμβαίνει γύρω στη 14η μέρα του κύκλου. Τα οιστρογόνα βρίσκονται στα ύψη, το ίδιο και η ερωτική επιθυμία.


*Φάση αναπαραγωγής: 18η-22η ημέρα, τα οιστρογόνα πέφτουν και η προγεστερόνη ανεβαίνει. Ταυτόχρονα πέφτει η διάθεση αλλά και οι ρυθμοί.


* Προεμμηνορρυσιακή φάση: 23η-28η ημέρα, η τελευταία εβδομάδα του κύκλου και η πιο δύσκολη. Ο οργανισμός βρίσκεται σε μια συνεχή πίεση και εμφανίζονται οι πρώτοι πόνοι. Το περίεργο είναι όμως πως πολλές γυναίκες σε αυτή τη φάση έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X