Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Από ποια ηλικία ξεκινούν οι έφηβοι το σεξ;
Από ποια ηλικία ξεκινούν οι έφηβοι το σεξ; thumbnail

Από ποια ηλικία ξεκινούν οι έφηβοι το σεξ;

Σύμφωνα με έρευνα, οι έφηβοι ξεκινούν τις σεξουαλικές τους επαφές πριν από την ενηλικίωσή τους, ενώ ο αριθμός των συντρόφων τους αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Εντύπωση προκαλεί ότι ο μέσος όρος των εφήβων έχει τρεις ερωτικούς συντρόφους μέχρι την ηλικία των 16 ετών, εκ των οποίων οι δύο ήταν ερωτικές σχέσεις μιας νύχτας!


Γράφει η Ειρήνη Καλαϊτζίδου, 


σύμβουλος στρες, επιστημονική συνεργάτιδα 
του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr

Η παρούσα μελέτη συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει, καθώς το 10% των εφήβων έχει κοιμηθεί με κάποιον-α χωρίς καν να γνωρίζει το όνομά του/ της. Σε υψηλά ποσοστά φαίνεται να είναι και η επισφαλής σεξουαλική επαφή, με πάνω από το 60% των νεαρών ατόμων ηλικίας 16-22 ετών να μη χρησιμοποιεί προφυλακτικό!

Οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται σε έξαρση στις νεαρές ηλικίες, με 2 στα 3 άτομα να υποστηρίζουν πως είχαν μία από τις παραπάνω εμπειρίες στη ζωή τους τουλάχιστον μία φορά μέχρι την ηλικία των 22 ετών!

Μόνο ένας στους τρεις χρησιμοποιεί προφυλακτικό κάθε φορά που κάνει σεξ, ενώ το 25% των ερωτηθέντων το θεωρεί εμπόδιο στη σεξουαλική του ζωή.

Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη, φαίνεται ότι το 12% των 22χρονων έχει κοιμηθεί με περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα, ενώ το 18% των ερωτηθέντων δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή μέχρι στιγμής!
Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν μπορούμε να γενικεύσουμε τα αποτελέσματα αυτά στην ελληνική κοινωνία…

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X