Μίτσελ: Τα λάθη επιτρέπονται, διαφωνούμε με την πρόθεση

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στην φάση με το κτύπημα που δέχθηκε ο Εντινγκά στην Τούμπα, την κατάσταση των Μαρκάνο και Σαβιόλα, το ματς με τον Πανθρακικό και φυσικά σε αυτό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στην κάμερα της Νova:

Κύριε Μίτσελ, με καθαρό μυαλό και έχοντας λίγη απόσταση απ’ το ντέρμπι της Τούμπας, τι κρατάτε απ’ την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας σας;

"Είναι λογικό να μην μου άρεσε το παιχνίδι. Φυσικά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Δεν μου άρεσε και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίσαμε το παιχνίδι, καθώς είχαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Είναι άσχημο να έχεις σιγουριά. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά η σιγουριά πρέπει να έρχεται με τη σκληρή δουλειά. Πρέπει με την καθημερινή προσπάθεια να έχεις σιγουριά. Την περασμένη εβδομάδα θέλαμε να έχουμε αυτοπεποίθηση, προσεγγίζοντας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αλλά τελικά δεν το κάναμε με τον τρόπο που έπρεπε. Πήγαμε με αυτοπεποίθηση, όχι όμως και με την προσοχή που έπρεπε".

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο περιστατικό με τον Εντινγκά, με τον οποίο φαντάζομαι θα είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε στα αποδυτήρια. Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσει ένας ποδοσφαιριστής την ψυχραιμία του σε τέτοιες καταστάσεις και να μην αντιδράσει;

"Έως την άφιξή μας στο αεροδρόμιο δεν είχα δει αυτές τις εικόνες. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Μέσα στο αεροπλάνο άρχισα να βλέπω κάποιες εικόνες. Τελικά είδα το παιχνίδι, όταν έφθασα στο σπίτι μου. Κατάλαβα πως δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν παίκτη να συνεχίσει να είναι ψύχραιμος όταν έχει δεχθεί μία τέτοια επίθεση. Πολλές φορές μιλάμε για τον διαιτητή. Όμως, εκτός από τον διαιτητή θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για τη συμπεριφορά και για τον τρόπο κάποιον ανθρώπων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα λάθη επιτρέπονται σε όλες τις φάσεις. Επιτρέπεται να κάνουμε λάθη, όμως δεν μας αρέσει καθόλου να έχουν οι άνθρωποι αυτή την πρόθεση. Διαφωνούμε με την πρόθεση, όχι με το λάθος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μένει ατιμώρητη μία τέτοια ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή. Γιατί αυτές οι εικόνες φτάνουν σε οποιοδήποτε άκρο του πλανήτη. Και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί είναι σα να επιτρέπουμε τέτοιες ενέργειες".

Στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν και είναι απαραίτητη η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Ολυμπιακού, προκειμένου η ομάδα που θα επιλέξετε για τη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση; Και όταν λέω ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αναφέρομαι στις επιλογές σας για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όπου προφυλάξατε παίκτες οι οποίοι λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα στη ρεβάνς του "Ολντ Τράφορντ".

"Ναι είναι αλήθεια πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν μικροενοχλήσεις. Δε θέλαμε να πάρουμε κανένα ρίσκο. Προτιμήσαμε να τους αφήσουμε εκτός για να μην ρισκάρουμε με την κατάστασή τους. Έχουμε ένα πολύ πιεστικό πρόγραμμα μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό έχοντας τη μέγιστη πρόθεση να το κερδίσουμε. Γιατί μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, θέλουμε οπωσδήποτε μία νίκη για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε την κατάκτηση του τίτλου. Είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε πολύ. Κερδίζοντας είναι ένας πολύ ωραίος και ευχάριστος τρόπος για να ξεχάσεις την κούραση, να ξεχάσεις πόσα παιχνίδια έχεις δώσεις συσσωρευμένα".

Μιλήσατε στους ποδοσφαιριστές σας για τον αγώνα με την Μάντσεστερ; Τους είπατε πως είναι μία ευκαιρία, μία πρόκληση για την καριέρα τους;

"Όχι, δεν έχω μιλήσει ακόμη με τους ποδοσφαιριστές για αυτό το παιχνίδι. Και πιστεύω πως είναι καλύτερα να το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή, μετά από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ακόμη δεν έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ. Γιατί μερικές φορές το μυαλό ξεφεύγει σε εκείνο το παιχνίδι. Ξεχνάμε πως μέχρι να φθάσουμε εκεί προηγούνται άλλα. Ίσως αυτό να είναι μέρος της αιτίας για την κακή μας απόδοση στα προηγούμενα παιχνίδια".

Ο Μαρκάνο και ο Σαβιόλα θα είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα στην Αγγλία;

"Ναι".

Παρεμπιπτόντως, με την περίπτωση του Ολαϊτάν, τι νεώτερα έχετε;

"Είναι ευχάριστα τα νέα από την πλευρά του Ολαϊτάν. Σήμερα βγαίνει από το νοσοκομείο. Μάλλον θα καταφέρει να έρθει μαζί μας σε ένα οικογενειακό γεύμα που θα έχουμε. Μάλλον θα μπορέσει να έρθει και να παραβρεθεί σε αυτό. Και το πιο πιθανό είναι να έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα του Σαββάτου για να γιορτάσει μαζί μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Τι άποψη έχετε για τον Πανθρακικό;

"Ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ σταθερή απόδοση στη διάρκεια της χρονιάς. Βρίσκεται στις ανώτερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έχει έναν προπονητή ο οποίος διαθέτει μία ιδιαίτερη ικανότητα να αλλάζει συστήματα και να προσαρμόζει την ομάδα του στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού. Είναι μία ομάδα η οποία αμύνεται εξαιρετικά. Απέναντι σε αυτήν την ομάδα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αν θέλουμε να την κερδίσουμε, όπως συμβαίνει άλλωστε με τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος".

Η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου απ’ την 29η αγωνιστική θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα σας;

"Από την αρχή ο στόχος μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρακτικά αυτό το έχουμε καταφέρει. Μας λείπει, όμως, μία νίκη η οποία πιστεύουμε πως θα έρθει στον επόμενο αγώνα. Προσπαθήσαμε στις προηγούμενες αγωνιστικές. Θέλουμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες οι οποίες έχουν ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδό τους τελευταία. Και αυτό δείχνει πως εμείς έχουμε διατηρηθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο.

Τελευταία, αρκετές από τις ομάδες έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους. Βελτιώνονται συνεχώς. Και αυτό μιλάει πρώτα πολύ καλά για τη δική μας απόδοση. Και δεύτερον μας δείχνει ότι στο μέλλον πρέπει να δουλεύουμε πολύ πιο σκληρά. Γιατί το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος ανεβαίνει γενικότερα. Και θα πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο για να κατακτούμε τον τίτλο".

Ωστόσο, ο αγώνας του Σαββάτου θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τους φίλους του Ολυμπιακού;

"Είναι πολύ κρίμα που δεν θα τους έχουμε μαζί μας. Είναι πολύ κρίμα που αν κατακτήσουμε μαθηματικά τον τίτλο, δε θα είναι μαζί μας για να το γιορτάσουμε. Όμως, σίγουρα στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία για να το κάνουμε αυτό. Είναι, όμως και μία καλή άσκηση για εμάς για να μάθουμε ότι  πρέπει να συμπεριφερόμαστε σωστά. Αν έχουμε κάποιο λάθος, αυτή είναι η τιμωρία μας. Οι φίλαθλοί μας έχουν δείξει εξαιρετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Όμως, όπως εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να γινόμαστε όλο καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, έτσι θέλουμε σε όλους τους χώρους να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Για τον κόσμο είναι μία καινούργια πρόκληση για να μάθουν να είναι ακόμα καλύτεροι από όσο είναι".

Σχετικά άρθρα