Αβραμίδης: Η Λεωφόρος απειλείται άμεσα

Ο γενικός γραμματέας του "Παναθηναϊκού Κινήματος", Νίκος Αβραμίδης, απάντησε άμεσα στα όσα ελέχθησαν από πλευράς ΟΡΣΑ για το γήπεδο της Λεωφόρου στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο, τονίζοντας ότι η πολιτική του Δήμου Αθηναίων και του ΟΡΣΑ θέτει σε κίνδυνο το "Απόστολος Νικολαΐδης".Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αβραμίδη στον Sentra Fm:

«Καταρχήν είναι σημαντικό ότι η κ. Μπάτσου βγήκε και έκανε δημόσια τοποθέτηση, Εμείς τέσσερις μήνες επιδιώκαμε επαφή και δεν μπορέσαμε. Για να μπούμε, όμως,. Στην ουσία. Το νέο ρυθμιστικό εξαφανίζει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μπορείτε και τη θέση του Ερασιτέχνη, που εδώ και 20 ημέρες έχει στείλει υπόμνημα στο ΥΠΕΚΑ για να ληφθεί υπόψη,. Και δεν έχει ληφθεί».
Αν αύριο ψηφιστεί από τη βουλή το γήπεδο του Παναθηναϊκού απειλείται;
«Απειλείται άμεσα. Ετσι κι αλλιλώς,. Λόγω της πολιτικής του δήμου της Αθήνας, επειδή έχει συνάρτηση ο ΟΡΣΑ – και μπορώ να σας πω στην πορεία τι σχέση έχει η κ, Μπάτσου με τον δήμαρχο κ. Καμίνη – είναι ξεκάθαρο ότι απειλείται το γήπεδο της Λεωφόρου. Δεν προβλέπεται πουθενά η Λεωφόρος. Παρουσιάζεται μια πράσινη κηλίδα, ένας χώρος πρασίνου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα γήπεδο
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν προβλέπεται στο νέο ρυθμιστικό η χωροθέτηση του νέου γηπέδου. Γιατί δεν τη ρωτήσατε γι’ αυτό…
Τη ρωτήσαμε και είπε ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές, ώστε αν ο Παναθηναϊκός θελήσει να χτίσει γήπεδο στο Βοτανικό να μπορέσει να το χτίσει
«Μπορώ να σας στείλω το συγκεκριμένο εδάφιο του νέου ρυθμιστικού που αναφέρεται στη διπλή ανάπλαση, αλλά δεν αναφλέρει πυθενά την κατασκευή νέου γηπέδου. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Τώρα το θέμα τις διπλής ανάπλασης είναι κάτι διαφορετικό και αν θέλετε μπορούμε κάποια στιγμή να το συζητήσουμε».
Εδώ μιλάμε για άλλα δεδομένα το 2006, άλλα το 2014. Τότε ο Παναθηναϊκόςε ήθελε να χτίσει γήπεδο στο Βοτανικό, τώρα μιλάμε για μία ΠΑΕ που δεδομένα θέλει την παραμονή στη Λεωφόρο
«Ακριβώς. Με τη μόνμη διαφορά ότι από το 23006 μέχρι σήμερα έχουν βγει νόμοι, που αλλάζουν μόνιμα το σκηνικό. Και η ψήφιση του προεδρικού διατάγματος, που έγινε τον περασμένο Μάιο, επαναφέρει όλες τις καταργηθείσες διατάξεις του νόμου Μπιρμπίλη, όπου αν αύριο το πρωί δοθούν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αθλητικές εγκαταστάσεις, που σημαίνει μία πισίνα και ένα μικρό κλειστό, αύριο, λοιπόν, γκρεμίζεται η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Αυτό ισχύει σήμερα. Λέω τι ισχύει με το νόμο. Το τι μπορεί να θέλω να λέω εγώ, τι η κ. Μπάτσου, είναι κάτι διαφορετικό. Εγώ σας λέω τι λέει ο νόμος».
Μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος χωρίς τη συναίνεση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού;
«Βεβαίως. Χωρίς τη συναίνεση. Εμείς λέμε τι λέει ο νόμος. Το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό. Σας λέω ότι αν αύριο δοθούν ένα σκάμμα, ένα κλειστό, τρεις διαδρομές πισίνας, η Λεωφόρος πέφτει. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι είχε γίνει προσπάθεια από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είχε περάσει ο νέος νόμος, το Φεβρουάριο του 2013, ο 4117, ο οποίος τουλάχιστον για μία πενταετία κάλυπτε τη Λεωφόρο. Αυτός ο νόμος με το προεδρικό διάταγμα που έφερε ο κ. Καμίνης – που «ξαναζωντάνεψε» το ενδιαφέρον του, σε συνεργασία με τον ΟΡΣΑ και με την κ. Μπάτσου – επαναφέρει αυτό που σας είπα. Το άρθρο 4 του νόμου Μπιρμπίλη».
Να πάμε στην ουσία. Αυτή τη στιγμή ο νυν δήμαρχος κ. Καμίνης σε συνεργασία με την κ. Μπάτσου και τον ΟΡΣΑ…
«Όχι. Δεν είναι απλά συνεργασία. Η κ. Μπάτσου είναι διορισμένη σε εταιρεία ου δήμου της Αθήνας, την Τεχνόπολη ΑΕ, ως εκπρόσωπος του κ. Καμίνη. Αυτά κάποια στιγμή πρέπει να λεχθούν».|
Ωραία. Να λεχθούν. Αυτό που ρωτάω είναι το εξής. Υπάρχει κάτι πίσω απ’ όλα αυτά που απειλεί τον Παναθηναϊκό με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και εκπορεύεται από πού και θέλει να εξυπηρετήσει τι ακριβώς;
«Κοιτάξτε να δείτε. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε συνωμοσιολογίες, να ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούνται. Το σίγουρο είναι ένα. Ότι σε ό,τι αφορά το κομμάτι της διπλής ανάπλασης, το μοναδικό ζωντανό κομμάτι της διπλής ανάπλασης σήμερα κατά δήλωση της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη και του κόσμου είναι το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού. Ή οι τράπεζες, πείτε το, όποιος άλλος είναι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Ο κ. Καμίνης κάποια στιγμή πρέπει να ερωτηθεί τι έχει κάνει 3,5 χρόνια τώρα για τη διπλή ανάπλαση. Υπάρχει κάποια εξέλιξη για το γήπεδο;».
«Όχι. Το μόνο, όμως, που μπορεί να επισημανθεί είναι κάποιες εσωτερικές ασυνέπειες της ΠΑΕ σε επίπεδο ιδιοκτησίας και μετόχων από τότε μέχρι σήμερα. Δεν μιλάω για τον Ερασιτέχνη».
«Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη μόνη διαφορά ότι από τότε μέχρι σήμερα και η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης θέλουν Λεωφόρο. Η δε ανακοίνωση του Ερασιτέχνη πριν από μία εβδομάδα λέει ξεκάθαρα ότι «για εμάς δεν υπάρχει θέμα διπλής ανάπλασης»».
Η απάντηση της Κ. Μπάτσου, την οποία ρωτήσαμε, ήταν «Λεωφόρο θέλετε, Λεωφόρο θα μείνετε»
«Καλά. Να σας πω κάτι. Επειδή το θέμα έχει αναδειχθεί και επειδή 15 ημέρες τώρα ο κόσμος βράζει και εσείς οι δημιογράφοι κάνετε ρεπορτάζ, το να βγαίνουμε και να λέμε «Λεωφόρο θέλετε, Λεωφόρο θα μείνετε» και να νομοθετούμε κάτι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί και λαϊκισμός ή αλλιώς. Εγώ σας λέω τι λένε οι νόμοι».
Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη φερόμενη πρόθεσή του να μεταφέρει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αν μπει στην ΠΑΕ
«Δημοσίως δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτά βγαίνουν από τα ρεπορτάζ. Εχω τελείως διαφορετική εικόνα, διότι μαθαίνω ότι θα ζητήσει και γήπεδο μπάσκετ όπου γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Για το δικόγραφο του δήμου της Αθήνας: «Πριν από έναν μήνα στάλθηκε από το δήμο δικόγραφο, το οποίο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς λέγοντας κύριοι το γήπεδο μας ανήκει. Είναι ένα δεδομένο αυτό; Για να ξέρουμε τι συζητάμε.
Ρωτήσαμε επ’ αυτού την κ. Μπάτσου, η οποία είπε ότι «δεν αμφισβητούμε την ιδιοκτησία του γηπέδου του Παναθηναϊκού
«Δεν την αμφισβητεί η κ. Μπάτσου. Δηλαδή ο ΟΡΣΑ. Την αμφισβητεί ο δήμος της Αθήνας. Αυτά είναι γραμμένα σε χαρτιά. Σε δικόγραφα. Δεν τα λέω εγώ. Απ’ όλες τις πλευρές πυροβολείται η ιστορία που λέγεται Λεωφόρος. Απ’ όλες τις πλευρές. Είναι δυνατόν να αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό της Λεωφόρου; Ή να βγαίνει ο κ. Καμίνης και να λέει επιτρέπουμε στον Παναθηναϊκό να παίζει στη Λεωφόρο; Είναι φοβερά πράγματα. Δεν μπορώ να εξηγήσω, όπως μου ζητάτε, γιατί το κάνει αυτό, Ισως να πιέζεται από κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρω γιατί»
Υπάρχουν τάσεις πέριξ ή εντός Παναθηναϊκού που να θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το θέμα της διπλής ανάπλασης;
«Εγώ ξέρω ότι η επίσημη θέση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη αφορά παραμονή στη Λεωφόρο. Ο κ. Αλαφούζος έφερε την ομάδα στη Λεωφόρο. Προγραμματίζει την αύξηση της χωρητικότητας το καλοκαίρι, να το πάει στις 20.000 θέσεις. Είναι δυνατόν να θέλει να κρατήσει ζωντανή τη διπλή ανάπλαση ή οποιοσδήποτε άλλος. Εδώ εχει χαθεί η λογική./ Τα δεδομένα είναι η εκπεφρασμένη δήλωση ΠΑΕ και ερασιτέχνη και η διαμάχη με το δήμο της Αθήνας. Τώρα γιατί υπάρχει δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα τα λέμε εδώ και 1,5 χρόνο. Μπείτε στο site του κινήματος ».
Μπορεί στη συγκεκριμένη περιοχή (Λεωφόρο) να έχει έδρα αντάξιο σημερινής εποχής και μεγέθους του συλλόγου.
«Υπάρχει απάντηση και πρόταση δικιά μας, που λέει ότι είναι εφικτό να γίνει νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία με τα προσφυγικά. Διότι χθες, όπως μάθατε, τα προσφυγικά τα οποία μέχρι πρότινος ήταν η πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας και ακούγαμε φωνές περίεργες έχουν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι προς πώληση.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία, πάντα με τα οικονομικά δεδομένα και να δει τι θα κάνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταφερθεί το σχολείο που είναι επί της Τσόχα στα προσφυγικά, ν’ αλλάξει η στροφή του γηπέδου και να γίνει γήπεδο 45.000 θέσεων. Είναι ξεκάθαρο».
Η ανακοίνωση ΠΑΕ καθησυχαστική όσον αφορά την απειλή που δημιουργείται από τον ΟΡΣΑ. Εσείς εκτιμάτε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κινηθεί οργανωμένα για να εξασφαλίσει συμφέροντα, όσον αφορά και το ιδιοκτησιακό
«Ακριβώς όπως το είπατε. Οργανωμένα. Και από τη στιγμή που όλοι θέλουν τη Λεωφόρο και κάποια στιγμή ν’ ανοίξει το θέμα του ιδιοκτησιακού, που έτσι κι αλλιώς άνοιξε μ’ ευθύνη του δήμου».
Είναι κατοχυρωμένος νομικά ο Παναθηναϊκός με το ιδιοκτησιακό;
«100%. Μάλιστα χθες πήραμε από το κτηματολόγιο το πλήρες πακέτο της κατάθεσης της Λεωφόρου από την τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού το οποίο και περιέχει όλα τα έγγραφα. Το χαράτσι το πληρώνει ο Παναθηναϊκός, τους φόρους ο Παναθηναϊκός, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε και εδώ θα μείνουμε».

Σχετικά άρθρα