Ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει πολλά περισσότερα

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του μπαίνει ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Άρη. Ο Γεωργιάδης καλώς πράττοντας, τα έψαλλε στον Ινσαουράλδε αφού τέτοιες ενέργειες είναι βλακώδεις.
Ο Αργεντινός έδωσε άλλοθι τόσο στον Κάκο όσο και στον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε από το βράδυ της Κυριακής με τα αστεία πρωτοσέλιδα ακόμη και των… αντικειμενικών και ουδέτερων εφημερίδων. Φυσικά όσο κάποιοι δεν έχουν απεξαρτηθεί από τον σανό και δεν έχουν επιχειρήματα είμαι σίγουρος ότι αυτή η επικοινωνιακή τακτική θα συνεχίζεται.

Στο τελευταίο μου σχόλιο, διάβασα σχόλιο ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού που αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να στέκομαι στο -39 του Άρη από τον ΠΑΟΚ και να προσπερνώ το -16 του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Φαίνεται πως δεν διάβασε προηγούμενα σχόλια μου και φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να δει ότι η έδρα του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική αήττητη στο πρωτάθλημα ενώ σε ότι αφορά το Κλεάνθης Βικελίδης, μόνο ο Πανιώνιος έχασε. Συγκρίνει ανόμοια πράγματα αλλά τα ερυθρόλευκα γυαλιά δύσκολα βγαίνουν…

Πάμε τώρα στον αγώνα της Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει πολύ περισσότερα πράγματα αν δεν κερδίσει τον Άρη από ότι ο αντίπαλος του. Η ομάδα του Άρη είναι διαλυμένη, τα μαχαίρια οργανωμένων-Σκόρδα έχουν βγει και σήμερα είχαμε παραιτήσεις άλλων δυο μελών της διοίκησης. Ο Άρης είναι ο καρπαζοεισπράκτορας του πρωταθλήματος (τα αποτελέσματα το δείχνουν) και μόνο με μια νίκη στην έδρα του δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτε. Μπορεί να δικαιούταν κάτι παραπάνω στα ματς με Λειβαδιά και Παγκρήτιο αλλά τα "μας πολεμάνε, θέλουν να μας ρίξουν" του Σκόρδα ούτε τους οπαδούς του Άρη δεν πείθουν και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και μέσα από την ανακοίνωση των οργανωμένων…

Πέρσι ο Δώνης έκανε fair play στον Άρη και η ισοπαλία ήταν παταγώδης αποτυχία. Την Κυριακή μια ισοπαλία θα ισοδυναμεί με ήττα και αυτό το λένε και οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ που είπαν ότι αν δεν κερδίσουν θα πρόκειται για πισωγύρισμα και πως δεν θα έχει αξία η νίκη επί του Ολυμπιακού.

Έχουν κάθε δικαίωμα στον Άρη να ελπίζουν σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε και την περασμένη φορά που έπεσε κατηγορία θέλησαν να χαρούν ένα σπουδαίο παιχνίδι (τον τελικό κυπέλλου) για να πέσουν ηρωικά αλλά δεν το κατάφεραν. Την Κυριακή όπως θα δεχθώ την απαίτηση των οπαδών του Άρη να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, παράλληλα θα δεχθώ και την απαίτηση των οπαδών του ΠΑΟΚ να βάλουν την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Άρη για παραμονή. Με έναν θρίαμβο στο Κλεάνθης Βικελίδης που θα συνοδεύεται και με την πτώση του Άρη, θα υπάρξει συσπείρωση, το κλίμα θα αντιστραφεί και αυτό το ξέρουν πρώτα απ’ όλα οι παίκτες. Το ματς δεν έχει επίσης μονόπλευρο ενδιαφέρον αφού ο ΠΑΟΚ θέλει να πλασαριστεί με την καλύτερη δυνατή βαθμολογία στα πλέι οφ κα αυτό επίσης δεν το προσπερνούν στην Τούμπα.

Πάμε και στον Γιώργο Σαρρή. Φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra της Αθήνας και κάποια στιγμή του ζήτησαν να σχολιάσει και το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται ενόψει των δυο ημιτελικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ; «Και να μην γίνονταν αυτά στην Τούμπα, οι ημιτελικοί εγκυμονούν κινδύνους και θα πρέπει όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Αν οι ομάδες, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές δείξουν αυτοσυγκράτηση, όλα θα πάνε καλά. Εμείς θα κάνουμε, από την πλευρά μας, ό,τι καλύτερο μπορούμε». Ερώτηση απλή: τι έγινε στην Τούμπα κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ; Που αναφέρεστε; Στο ότι ο Κάκος δεν έδειξε κόκκινη στον Ιναουράλδε; Έγκλημα ε; Τεράστιο… Γιατί δεν είδαμε να πέφτει κάτω ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας από ρίψη αντικειμένου. Δεν είδαμε να διακόπτεται ο αγώνας από κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα όταν σκόραρε ο Σάμαρης.

Μήπως κύριε Σαρρή μπερδευτήκατε; Μήπως κάνατε λάθος; Μήπως εννοούσατε όλα όσα έγιναν στο Γ. Καραϊσκάκης στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό; Εκεί χτύπησε ο προπονητής των φιλοξενουμένων, εκεί διακόπηκε για λίγο το ματς όταν σκόραρε ο Παναθηναϊκός. Αλλά εκεί κουβέντα κύριε Σαρρή…

Εκτός και αν αναφερόσασταν στο ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σύμφωνα με μαρτυρίες τρίτων χτύπησε μπουνιά στο στήθος του Κάκου στη φισούνα που φυσικά ο Κερκυραίος δεν το έγραψε στο φύλλο αγώνα. Η ουσία είναι μια: επιλεκτική μνήμη έχετε και φυσικά ερυθρόλευκη κύριε Σαρρή. Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Αλλά μάλλον κύριε Σαρρή δε διαβάσατε τις δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη. Που ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ για την φιλοξενία. Δεν είδατε τον αγώνα έστω από την τηλεόραση; Την χειρονομία του Σαλίνο την είδατε; Ναι, έπρεπε να αποβληθεί ο Ινσαουράλδε. Αλλά αυτό κύριε Σαρρή δε δικαιολογεί το σχόλιο σας "Και να μην γίνονταν αυτά στην Τούμπα…" Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα. Αν και εκτός από τον Βελλή, τον πρόεδρο του Απόλλωνα και άλλοι σας έχουν πάρει χαμπάρι…

Σχετικά άρθρα