Ριζότο με θαλασσινά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">½  κιλό γαρίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό μύδια ή 1 κουτί μύδια κονσέρβα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2/3  φλιτζάνι τσαγιού λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό ντομάτες (ώριμες)</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">Ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τρίβουμε τα μύδια με ένα συρματάκι, τα πλένουμε με άφθονο νερό για να καθαρίσουν και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια ελάχιστο νερό, τα σκεπάζουμε και ανοίγουμε τη φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα βγάζουμε από το όστρακο, στραγγίζουμε το νερό τους και το συμπληρώνουμε με 5 φλιτζάνια ζεστό νερό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι με το μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε πολτοποιήσει και λίγο αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 40 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 6 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι με μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο.Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μερικά λεπτά.Προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε ζεστό νερό και λίγο αλάτι.Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε το ριζότο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα με τα θαλασσινά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα