Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Φλερτάρει με τις φίλες μου: Πώς πρέπει να αντιδράσω;
Φλερτάρει με τις φίλες μου: Πώς πρέπει να αντιδράσω; thumbnail

Φλερτάρει με τις φίλες μου: Πώς πρέπει να αντιδράσω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Είμαι σε σχέση εδώ και 3 μήνες με έναν άνδρα 2 χρόνια μεγαλύτερό μου, εγώ είμαι 35 εκείνος 37. Είναι πολύ πλακατζής και πολύ κοινωνικός. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αποφάσισα να του γνωρίσω τις φίλες μου. Τον είδα να είναι πολύ διαχυτικός μαζί τους αλλά στην αρχή δεν ένιωσα άσχημα γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του. Βρεθήκαμε σας παρέα δυο τρεις φορές. Την τελευταία φορά που συνάντησα την κολλητή μου εκείνη μου είπε πολύ διακριτικά ότι έχει την αίσθηση ότι φλέρταρε με μια γνωστή μας που ήταν στην παρέα. Είχα και εγώ μια ανάλογη αίσθηση και δε ξέρω τι να κάνω, δε γνωριζόμαστε πολύ καιρό σας παρακαλώ βοηθήστε με τι να κάνω, να τον ρωτήσω απευθείας αν συμβαίνει κάτι; Εκείνος θα αρνηθεί.


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό. 


Δημήτρης Κατσαρός


Βρίσκεστε σε ένα πρώτο επίπεδο γνωριμίας με τον άνθρωπο που σχετίζεστε. Τα όρια είναι κάπως ρευστά και ακόμα ψηλαφίζονται και από τις δύο πλευρές. Είναι αρκετά πιθανό πως ανάλογες αμφιταλαντεύσεις σε παρόμοια ή άλλα θέματα βιώνει και ο σύντροφός σας. Συζητείστε μαζί του και θέστε του τις επιθυμίες και τους φόβους σας όσον αφορά τον ίδιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά και να δείτε και απ' τον ίδιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που αν αγκαλιαστούν, μπορεί να γίνει εξαιρετικά τρυφερός ανταποδοτικά. Είναι αναμενόμενο να φοβάστε και να αναρωτιέστε 'τί άνθρωπο έχετε δίπλα σας' γιατί ο φόβος 'τώρα στην αρχή' είναι η μία απ' τις δύο συνιστώσες του έρωτα [η άλλη είναι η επιθυμία]. Όμως ο φόβος σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο εποικοδομητικός όταν εκτονώνεται δημιουργικά και όχι αμυντικά: Μάθετε τα κίνητρα του συντρόφου σας με το να είστε ειλικρινής απέναντί του και εκθέτοντας σιγά-σιγά όσο αντέχετε δικά σας κομμάτια, ακριβώς σαν αυτά που περιγράφετε στο γράμμα σας εδώ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X