Αρχική / More / Εργασιακά / Υψηλότερες συντάξεις με τέσσερις κινήσεις
Υψηλότερες συντάξεις με τέσσερις κινήσεις  thumbnail

Υψηλότερες συντάξεις με τέσσερις κινήσεις


Από 200 έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο "μπόνους" στο τελικό ποσό της σύνταξης μπορούν να εξασφαλίσουν οι ασφαλισμένοι που θα αξιοποιήσουν μία σειρά διατάξεων. 

Με τέσσερις κινήσεις μπορούν να αποφύγουν το "πέναλτι" στις συντάξεις και να αυξήσουν το ποσό που εισπράττουν κάθε μήνα.

1. Να αποφύγουν την πρόωρη έξοδο στη σύνταξη, εφόσον έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν την παραμονή τους στην αγορά εργασίας. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνουν την περικοπή στη σύνταξη, που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 30% την πενταετία.

2. Να εξετάσουν το κατά πόσο συμφέρει η αλλαγή της ασφαλιστικής κλίμακας. Αυτό αφορά κατά κύριο λόγο ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (καθώς δίνεται προσαύξηση για κάθε 300 ημέρες) και στον ΟΑΕΕ (όπου όσο υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία τόσο μεγαλύτερη και η σύνταξη).

3. Να προχωρήσουν στην εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα μετά το 2011 μπορούν να κάνουν απόσβεση πλασματικών ετών ακόμα και μέσα σε μία πενταετία. Στη συνέχεια έχουν καθαρό όφελος στη σύνταξή τους.

4. Να αξιοποιήσουν το "πλασματικό εξάμηνο" στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνουν δωρεάν ένσημα και παίρνουν μια προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης τους χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X