Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Απιστία: Τι μπορείς να ανακαλύψεις ψάχνοντας το κινητό ενός άνδρα;
Απιστία: Τι μπορείς να ανακαλύψεις ψάχνοντας το κινητό ενός άνδρα; thumbnail

Απιστία: Τι μπορείς να ανακαλύψεις ψάχνοντας το κινητό ενός άνδρα;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Είμαι 51 ετών και εδώ και 8 χρόνια είμαι σε σοβαρή σχέση με έναν άνδρα 3 χρόνια μικρότερό μου.. Μένουμε και οι δυο στο εξωτερικό όλα πήγαιναν στη σχέση μας μια χαρά και σεξουαλικά. Έτσι πίστευα τουλάχιστον. Πριν όμως 3 χρόνια μετά από διακοπές που είχε πάει στο πατρικό του όταν επέστρεψε μου μπήκαν υποψίες διότι έκρυβε συνέχεια στο κινητό του ενώ στη συμπεριφορά του και στον έρωτα δεν ένιωσα κάποια αλλαγή.


Ε κάποια στιγμή κοίταξα στο κινητό του και τι να δω… ερωτικά μηνύματα από μια Βουλγάρα 22 ετών. Ένιωσα πολύ άσχημα χωρίς να σκεφτώ πήρα το ακουστικό και την πήρα τηλέφωνο. Αρνήθηκε ότι έχει κάτι μαζί του. Στην ερώτηση  «προς τι τα ερωτικά μηνύματα» και το χειρότερο όταν ήρθε ο λογαριασμός του κινητού τρελάθηκα… Την έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο μια από το σταθερό και μια από το κινητό. Ακολούθησαν καβγάδες ποτέ όμως δεν μου είπε τι παίχτηκε με αυτή τη γυναίκα. Μετά από πολλές φασαρίες έκοψε την επαφή μαζί της.


Πέρυσι το καλοκαίρι που ξαναπήγε διακοπές πάλι είχαμε μηνύματα και πάλι φασαρίες και πάλι κόπηκαν οι επαφές. Εγώ όμως από τότε βασανίζομαι, ενώ παρόλο την ηλικία μου είμαι εμφανίσιμη και περιποιημένη. Μου έχει δημιουργήσει όμως πολύ ανασφάλεια αυτή η υπόθεση. Νιώθω ταπεινωτικά δεν είμαι σίγουρη αν όντως αυτές οι επαφές συνεχίζονται να προσθέσω ότι είναι εδώ μαζί μου συνέχεια και ούτε έχει παράλληλες σχέσεις. Αναρωτιέμαι τι ήθελε με το τηλέφωνο που μίλησε το περισσότερο 5 λεπτά εάν του έλειπε κάτι από μένα γιατί δεν έκανε μια άλλη σχέση εδώ που μένουμε και τι είχε να κερδίσει ποιος ήταν ο σκοπός του. Αυτές είναι ερωτήσεις που με βασανίζουν καθημερινά με έχουν κάνει τόσο καχύποπτη που συνέχεια νιώθω την τάση να ελέγχω το κινητό του. Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσω αν μπορείτε δώστε μου μια συμβουλή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή, Δημήτρη Κατσαρό.


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:


Είναι σαφείς και κατανοητοί οι φόβοι σας. Από αυτά που περιγράφετε φαίνεται να έχετε αρκετά στενή σχέση με το σύντροφό σας. Μένει ίσως να διευκρινιστεί κατά τη γνώμη μου ποια είναι τα όρια του προσωπικού χώρου. Δηλαδή αν ο σύντροφός σας έχει την τάση να κάνει κρυφά πράγματα και αυτό ενεργοποιεί το φόβο της καχυποψίας μέσα σας (κοίταγμα του κινητού) ή αν εσείς έχετε την τάση όταν φοβάστε να υποψιάζεστε κι αυτό να ενεργοποιεί μια τάση σ'αυτόν να κάνει κρυφά πράγματα. Αυτό μας οδηγεί σε ένα συνθετικό σενάριο κατά το οποίο και τα δύο προαναφερθέντα χαρακτηριστικά συνυπάρχουν στον καθένα σας και ενεργοποιούνται κάθε φορά που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα συναντά το ένα το άλλο: Όπως ακριβώς η έλξη μεταξύ σας όταν γνωριστήκατε. Είναι λοιπόν πρόσφορο και για τους δύο σας να νιώθετε πως τα ίδια πράγματα που σας οδήγησαν μαζί, σε στενότερη επαφή είναι αυτά που ζητάν χώρο. Ο χώρος έχει πάντα θεραπευτικές ιδιότητες. Όταν μια γυναίκα δίνει χώρο στο σύντροφό της συνήθως αυτός στην αρχή χαίρεται για τις στιγμές που είναι μόνος του, μετά χορταίνει και μετά αρχίζει και νιώθει την κούραση και την ανάγκη για οικειότητα. Αυτή η ανάγκη είναι εξαιρετικά δυνατή και όταν κάποιος νιώθει ασφάλεια ότι μπορεί να την καλύψει σε ένα πρόσωπο, θα το διεκδικήσει έντονα. Εκεί έγκειται και η δική σας κάλυψη ότι ο σύντροφός σας σας διεκδικεί και σας γεμίζει συναίσθημα πληρότητας αφού χωρίς να φοβάστε, ούτε κάνοντας πολλά εκπληρώνετε την ανάγκη σας για συντροφικότητα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X