Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Ποιες εναλλακτικές μέθοδοι βοηθούν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;
Ποιες εναλλακτικές μέθοδοι βοηθούν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό; thumbnail

Ποιες εναλλακτικές μέθοδοι βοηθούν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

EΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Είμαι 32 χρονών και για πρώτη φορά έγκυος στον 4ο μήνα. Θα ήθελα να με ενημερώσετε εάν υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


 


Αρκετές είναι οι εναλλακτικές μέθοδοι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, που  χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό:


Η Ομοιοπαθητική. Τα φάρμακά της δεν έχουν παρενέργειες και μπορούν να χρησιμο­ποιηθούν είτε για κάποιο πρόβλημα της κύησης είτε για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η έγκυος. Πέρα λοιπόν από τη Βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν για τις ενοχλήσειςτης εγκυμοσύνης, έχουν δυνατότητα να: αντικαταστήσουν την ωκυτοκίνη, να βοηθήσουν να «γυρίσει» το παιδί,να αντιμετωπιστεί η αι­μορραγία ή να αποκολληθεί ο πλακούντας. Μην ξεχνάτε όμως ότι και τα φάρμακα αυτά πρέπει να δίνονται από ει­δικευμένο ομοιοπαθητικό.


Ο βελονισμός, με απαραίτητη προϋπόθεση κι εδώ να ασκείται από εξειδικευμένο γιατρό. Βοηθά στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων της εγκυμοσύνης και του τοκετού: τις ναυτίες και τους εμετούς, την λάθος θέση του εμβρύου, την εκλαμψία, τον παρατεταμένο το­κετό, τη μη διαστολή του τραχήλου. 


Η βοτανοθεραπεία: Το φύλλο του σμέουρου και ο λεόνουρος μπορούν να Βοηθήσουν στο δεύτερο στάδιο του τοκετού. Το φύλλο του σμέουρου βοηθά επίσης και στην αποκόλληση του πλακούντα, όπως και η ρίζα της αγγελικής. Το τζίντζερ μπορεί να επιταχύνει έναν αργό τοκετό, ενώ το χαμομήλι λειτουργεί ηρεμιστικά.


Η αρωματοθεραπεία: Γενικά έχει πολλές και αποτελεσματικές εφαρμογές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ιδίως τα αιθέρια έλαια χαμομηλιού, λεβάντας, γερανιού, μανταρινιού,τριαντάφυλλου. Πρέπει όμως να γίνεται με την επίβλεψη ειδι­κευμένου θεραπευτή, γιατί ορισμένα αιθέρια έλαια πρέπει να αποφεύγονται στο πρώτο πεντάμηνο της εγκυμοσύνης.


Η ρεφλεξολογία: Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η ρεφλεξολογία έχει θεαματικά αποτελέσματα στη διευκόλυνση και την επιτάχυνση του τοκετού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φτάσει να διαρκέσει μόνο 2-3 ώρες.


Η ανθοθεραπεία: Από τα ιάματα Μπαχ: το Resue Remedy βοηθά στο άγχος και στην ένταση, το Olive στην κόπωση, το Vervain στην υπερβολική καταπόνηση, 


 το Sweet Chestnut στην απελπισία ότι ο τοκετός δεν τελειώνει, το Impatiens όταν η διαδικασία δείχνει να αργεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X