Με Κοκκινάκη στο F4 ο Ολυμπιακός

Με τον Μενέλαο Κοκκινάκη να ακολουθεί την αποστολή του Ολυμπιακού ύστερα από τρεις μήνες λόγω του τραυματισμού του στην Αλεξανδρούπολη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν το πρωί της Παρασκευής για την Καλαμάτα προκειμένου να αγωνιστούν στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου ανδρών.Η αποστολή του Ολυμπιακού θ’ αναχωρήσει για την Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής στις 09:00 από το Ρέντη. Στην αποστολή συμμετέχουν 13 παίκτες που είναι οι: Γιορντάνοφ, Καλντέιρα, Γιούρισιτς, Σμαραγδής, Κιόσης, Σωτηρίου, Κοκκινάκης, Χριστοφιδέλης, Κουρνέτας, Κάλλας, Στεφάνου, Μαρούλης, Βολουδάκης. Η ομάδα μας θα προπονηθεί την Παρασκευή στις 15:30 στο γήπεδο της "Παραλίας" ενώ στις 13:00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην οποία θα μιλήσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης και ο αρχηγός Κώστας Χριστοφιδέλης.
 
Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κουρνέτας με τον Ολυμπιακό έχει πανηγυρίσει 5 Κύπελλα Ελλάδος και το προσεχές σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα θα διεκδικήσει το 6ο Κύπελλο.
 
Ο Βασίλης Κουρνέτας μιλάει για τον πρώτο, χρονικά, στόχο της χρονιάς για την ομάδα του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά θυμάται και την πρώτη του κούπα στον Θρύλο, που ήταν το Κύπελλο του 1997 με προπονητή τον Μοντάλι στην Λαμία.
 
-Βασίλη έμειναν δυο ημέρες και ο Ολυμπιακός θα εισέλθει στις μάχες του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στην Καλαμάτα. Είναι έτοιμη η ομάδα για να φέρει στον Πειραιά την κούπα;
«Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντική υπόθεση το Κύπελλο. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά θα πρέπει να το δείξει το Σαββατοκύριακο μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο αρχικά στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω και στον τελικό».

-Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων σε όλα τα αθλήματα. Φοβάσαι την έκπληξη στην Καλαμάτα;
«Για τον Ολυμπιακό οι στόχοι δεν αλλάζουν ποτέ. Όταν παίζεις σ’ αυτή την ομάδα πρέπει να κατακτά πάντα κούπες. Φέτος έχουμε δει στο Πρωτάθλημα πως υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες ικανές για όλα.  Βέβαια θεωρώ ότι τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος δεν θα παίξουν ρόλο στο Φάιναλ Φορ. Πιστεύω θα είμαστε όπως πρέπει».

-Έχεις τεράστια εμπειρία σε Φάιναλ Φορ. Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου;
«Θεωρώ ότι χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και πάθος. Πρέπει να δείχνεις από τον πρώτο πόντο στον αντίπαλο σου ότι θέλεις να τον κερδίσεις. Να μην αφήνεις περιθώρια. Για δυο ημέρες πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Η ομάδα μας έχει την εμπειρία να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια».

-Ο πρώτος τίτλος της καριέρας σου ήταν το Κύπελλο του 1997 στο Φάιναλ Φορ της Λαμίας. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή και τον τελικό με τον Άρη;
«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για όλους μας και ειδικά για μένα. Ήταν ο πρώτος τίτλος μου. Θυμάμαι ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε γεμίσει την μεγάλη εξέδρα του γηπέδου της Λαμίας και δεν σταμάτησε να φωνάζει σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είχαμε χάσει το 1ο σετ από τον Άρη του Γκάνεφ και του Κονσταντίνοφ αλλά με τον κόσμο μας καταφέραμε να πάρουμε εύκολα τα τρία σετ και το Κύπελλο. Ελπίζω ο κόσμος να είναι δίπλα μας και στην Καλαμάτα και να πάρουμε το Κύπελλο. Στον Ολυμπιακό επέστρεψα για να πάρω τίτλους».
 

Σχετικά άρθρα