Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Ο HIV για πρώτη φορά μεταδόθηκε από γυναίκα σε γυναίκα!
Ο HIV για πρώτη φορά μεταδόθηκε από γυναίκα σε γυναίκα! thumbnail

Ο HIV για πρώτη φορά μεταδόθηκε από γυναίκα σε γυναίκα!

 


Mία σπάνια μετάδοση του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS απο γυναίκα και γυναίκα κατέγραψε το  Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.


Μία γυναίκα 46 χρόνων απο το Τέξας σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων μολύνθηκε από τον ιό ενώ είχε μονογαμική σχέση με μία άλλη γυναίκα. Μάλιστα η γυναίκα είναι φορέας ενός στελέχους του ιού που γενετικά είναι όμοιο σε ποσοστό 98% με αυτό της συντρόφου της.


Η μετάδοση του ιού HIV μεταξύ γυναικών είναι πολύ σπάνια, ενώ η επιβεβαίωσή της πολύ δύσκολη, αναφέρουν οι ειδικοί και εξηγούν ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ γυναικών με την επαφή δίχως προφυλάξεις με κολπικά ή άλλα σωματικά υγρά, καθώς και μέσω του αίματος με κοψίματα ή εκδορές στο δέρμα και τους βλεννογόνους που επιστρώνουν τις διάφορες κοιλότητες του σώματος (λ.χ. στόμα, κόλπος, πρωκτός).


Οι δύο γυναίκες είχαν ερωτικές επαφές χωρίς προφυλάξεις, αν και  η μία ήταν φορέας του ιού HIV.


Η 46χρονη που μολύνθηκε είχε κατά το παρελθόν ετεροφυλοφιλικές ερωτικές επαφές, αλλά από το 2007 είχε ερωτικές σχέσεις μόνο με γυναίκες. Από τις ερωτικές συντρόφους της, μόνο η μία είναι φορέας του ιού.


Το εξάμηνο πριν από τη διάγνωσή της η 46χρονη ανέφερε πως δεν είχε άλλες ερωτικές συντρόφους, πλην της τωρινής συντρόφου της. Ακόμα δήλωσε ότι δεν έκανε ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών και δεν είχε άλλους παράγοντες κινδύνου για έκθεση στον ιό.


Η σύντροφός της είχε μάθει ότι είναι φορέας του ιού το 2008, αλλά το 2010 διέκοψε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων, τα οποία διατηρούν τον ιό σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα και εμποδίζουν την μετάδοσή του.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X