Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Μοναξιά: Τι κάνω λάθος και δε μπορώ να βρω σύντροφο;
Μοναξιά:   Τι κάνω λάθος και δε μπορώ να βρω σύντροφο; thumbnail

Μοναξιά: Τι κάνω λάθος και δε μπορώ να βρω σύντροφο;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Kαλησπέρα σαs, θα ήθελα την άποψή  σαs,  54   ετών  χωρισμένος  και  ζω  μόνοs  μου.  Στο   παρελθόν έχω κάνει κάποιεs  σχέσειs λιγων μηνων (8-9)  με κάποιεs γυναίκεs τόσο διαρκουσαν  οι   σχεσειs   μου.  Εγω   τιs   διεκοπτα. Δεν  ηθελα  να  συνεχίσω καθε  φορα  τιs oποιεs  σχεσειs.  Τον  τελευταιο   χρονο   ειμαι  μονοs.  Ψαχνω να   βρω   αυτην  που  θα μου  αρεσει  και  δεν  την  βρισκω.   Θα  ηθελα  να   σαs  ρωτησω   τι  κανω   λαθοs;  Τι   πρεπει  να κανω   το  οποιο   δεν  κανω; Πώs  πρεπει    πραξω;  Σαs  παρακαλω   θα  ηθελα   τιs   συμβουλεs-αποψειs  σαs. Σαs ευχαριστω.  Εαν θελετε καποιεs   αλλεs   πληροφοριεs   στην  διαθεση   σαs.


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος, Δημήτρης Κατσαρός. Δημήτρης ΚατσαρόςΤο πρώτο πράγμα που μας αναφέρετε στο γράμμα σας είναι πως είστε χωρισμένος. Αναρωτιέμαι μήπως αυτό το φέρετε ως κάτι βαρύ και λανθασμένο που κάνατε στο παρελθόν. Στη συνέχεια ρωτάτε τί μπορεί να κάνετε λάθος όμως δεν μας δίνετε κάποια εικόνα για τις μετέπειτα σχέσεις σας. Από μόνο του αυτό είναι αρκετό για να αναρωτηθώ μήπως είστε πολύ αυστηρός με τον εαυτό σας. Μήπως δεν αφήνεστε συναισθηματικά σε μια σχέση γιατί φοβάστε την απώλεια, το χωρισμό και με τις ελάχιστες ενδείξεις πως οδηγεί μια κατάσταση σ'αυτό το τελείωμα φεύγετε πρώτος. Πολλές φορές το 'λάθος' που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι μέσα στις σχέσεις είναι να ψάχνουμε το 'σωστό', το οποίο μετριέται με το μυαλό, δηλαδή τη σκέψη. Η σκέψη πάντα κάνει το οικείο ανοίκειο και κατατεμαχίζει τις ενότητες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως όταν μιλάμε για συναισθήματα η ουσία της σχέσης είναι η οικειότητα. Αυτή δίνει στο νου την ασφάλεια που χρειάζεται για να σταματήσει να σκέφτεται και ν'αρχίσει να φαντάζεται. Και η φαντασία είναι η πηγή των συναισθημάτων για το αντίθετο φύλο.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X