Αρχική / Κοιλιοπλαστική: Τέλεια κοιλιά ακόμα και μετά από πολλές εγκυμοσύνες
Κοιλιοπλαστική: Τέλεια κοιλιά ακόμα και μετά από πολλές εγκυμοσύνες thumbnail

Κοιλιοπλαστική: Τέλεια κοιλιά ακόμα και μετά από πολλές εγκυμοσύνες

 


Η κοιλιά είναι από τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου σώματος. Σφιχτή και επίπεδη μονοπωλεί το ενδιαφέρον…               


 Λίγες είναι οι γυναίκες που καταφέρνουν να έχουν επίπεδη κοιλιά, ιδιαίτερα ύστερα από κάποια ηλικία. Όσο περνούν τα χρόνια η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, η συνοχή των ιστών αποδυναμώνεται και το δέρμα χάνει την σφριγηλότητά του, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει.


Εξάλλου η εγκυμοσύνη, οι συχνές αυξομειώσεις βάρους από αλλεπάλληλες δίαιτες και η καθιστική ζωή συντελούν και στην απόκτηση "κοιλίτσας" ανεξάρτητα από την ηλικία.


 


  Γράφει η κ. Σεφέρη Αναστασία, πλαστικός χειρουργός 


                                                


Στην περίπτωση που υπάρχει μόνο λίπος  στην περιοχή, αντιμετωπίζεται με την λιπογλυπτική. Δεν αφήνει ουλές και γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία, σε οργανωμένο νοσοκομείο και διαρκεί λίγη ώρα. Τοποθετείται ειδικός κορσές για μικρό χρονικό διάστημα, επιστρέφετε στο σπίτι την ίδια ημέρα και στην εργασία ανάλογα με την περίπτωση μετά από 3 – 5 ημέρες.Εάν υπάρχει χαλάρωση μεγάλη του δέρματος της κοιλιακής χώρας κυρίως μετά από τοκετούς, η ασθενής χρειάζεται να βοηθηθεί με την κοιλιοπλαστική. Η τομή γίνεται επάνω από το εφήβαιο και είναι ανάλογη με το πρόβλημα. Επίσης ενίοτε μετατοπίζεται η θέση του ομφαλού. Αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα, γίνεται ένα είδος lifting στην περιοχή. Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και παραμένουν τουλάχιστον ένα 24ωρο στο νοσοκομείο.


Φορούν έναν ειδικό κορσέ και επανέρχονται στην εργασία τους (ανάλογα με το κάθε πρόβλημα) συνήθως μετά από  7 – 10 ημέρες. Με την συγκεκριμένη επέμβαση η κοιλιά αποκτά πιο νεανική εμφάνιση και η γυναίκα αποκτά πάλι την αυτοπεποίθηση της.Υπάρχει όμως περίπτωση να έχουμε εκτός από πλεονάζον λίπος στην κοιλιά και δέρμα, εσωτερική χαλάρωση των ιστών (κήλες κ.λ.π). Εδώ ο ασθενής υποβάλλεται σε αφαίρεση λίπους, αφαίρεση περίσσειας δέρματος, εσωτερική αποκατάσταση των κηλών και των μυών. Γίνεται με γενική αναισθησία, ο – η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 2 ή 3 24ωρα ανάλογα με την βαρύτητα της περίπτωσης του, φοράει ειδικό λαστέξ για περίπου ένα μήνα και επανέρχεται στην εργασία του μετά από 10 – 15 περίπου ημέρες. Η επέμβαση διαρκεί 2 – 3 ώρες συνήθως και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ουσιαστικό και ωραίο!


Σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς σίγουρα υποβάλλονται σε συγκεκριμένο κλινικό και παρακλινικό έλεγχο πριν την επέμβαση. Δίδεται φαρμακευτική αγωγή και μετεγχειρητικές οδηγίες ανάλογα την περίπτωση όπως και κάποια ήπια αναλγητικά εάν είναι ανάγκη.


Οι επεμβάσεις γίνονται με laser και ραδιοσυχνότητες. Έτσι δεν τραυματίζονται οι ιστοί και δεν ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Όπου υπάρχουν ράμματα είναι εσωτερικά, λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις και γίνονται όλες οι προσπάθειες ώστε όπου υπάρχουν τομές να επουλωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα…Τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα και θεαματικά…


Προϋπόθεση πάντα είναι η σωστή ενημέρωση των ασθενών και η κατανόηση από τους ασθενείς για το ποια λύση είναι η καλύτερη, τι αποτέλεσμα είναι εφικτό και το τι μπορούν να περιμένουν.


Δεν χρειάζεται λοιπόν να απογοητευόμαστε κοιτάζοντας το τζιν μας να μην κουμπώνει… και παρά την καλή διατροφή μας ή την γυμναστική να μην μπορούμε να ¨ αντιμετωπίσουμε ¨ το παραπάνω λίπος, την χαλάρωση – πτώση του δέρματος ή και την εσωτερική χαλάρωση των μυών μας στην κοιλιακή χώρα. Η λύση έρχεται επισκεπτόμενοι τον πλαστικό μας χειρουργό για να μας ενημερώσει σωστά γιατί εκείνος έχει την λύση στο ιδιαίτερο πρόβλημα του καθενός μας.


Έτσι πλησιάζοντας το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι με προσεγμένη και ανανεωμένη εμφάνιση…. διότι υπάρχει θεραπεία !!!


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X