Σούλης: Να δώσουμε επιτέλους χαρά στον κόσμο του Αρη

Tις καθιερωμένες δηλώσεις, στο συνδρομητικό κανάλι, έκανε ο Σούλης Παπαδόπουλος, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο και θα είναι το πρώτο, στην καριέρα του Κορυδαλιώτη τεχνικού του Αρη, που εξέφρασε την επιθυμία του να βγει νικητής και να δώσει χαρά στον κόσμο των κιτρίνων.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος στη Nova:

-Μπορεί το ντέρμπι που έρχεται να μη θυμίζει σε πολλά πράγματα αυτά των προηγούμενων χρόνων, όμως παραμένει ένα ματς που συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Είναι έτσι;
« Ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Αρη και τον ΠΑΟΚ είναι πάντοτε, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλη την Ελλάδα, κάτι το ξεχωριστό. Εμεις όμως, έτσι όπως είμαστε, πρέπει να καταφέρουμε να το κερδίσουμε, ώστε να έχουμε ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα να παίξουμε και για τον κόσμο μας για να του δώσουμε, επιτέλους, μια χαρά, γιατί φέτος τον έχουμε πικράνει πάρα πολύ».
-Είναι το πρώτο Αρης-ΠΑΟΚ για τον Σούλη Παπαδόπουλο.
« Εχω παίξει κι άλλες φορέας αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ, άλλες φορές τα έχω καταφέρει, άλλες όχι. Πράγματι, είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι και για μένα και σίγουρα και προσωπικά θα ήθελα να βγω νικητής».
-Η εβδομάδα που προηγείται αυτών των αγώνων είναι διαφορετική;
« Ετσι είναι, ας μη κρυβόμαστε! Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, διότι είναι ματς που είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε είσαι προπονητής, είτε παρακολουθείς απ΄ έξω, θέλεις να το ζεις. Ένα παιχνίδι που θέλεις να τα κερδίσεις για να το θυμάσαι και εγώ θα ήθελα να το θυμάμαι!»
-Με το χέρι στην καρδιά, είναι το τελευταίο χαρτί του Αρη αυτό το ματς;
« Μαθηματικά θα έχουμε λίγες ελπίδες, αν δεν κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Γι αυτό λέω ότι πρέπει να το κερδίσουμε για δύο λόγους: Πρώτον για να έχουμε μαθηματικές ελπίδες και μετά καλή ψυχολογία και ο δεύτερος και πιο σημαντικός για τους φιλάθλους οι οποίοι θα κυκλοφορούν περήφανοι στην πόλη».
-Που μπορεί να στηριχτεί ο Αρης, προκειμένου να καλύψει τη δεδομένη διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ;
« Καταρχήν, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Εδώ στην Ελλάδα το έχουμε μπερδέψει αυτό. Κερδίζει και ο πιο τυχερός, αλλά και ο πιο ικανός σε πολλά άλλα πράγματα. Αν μπεις στο γήπεδο την Κυριακή και δεις τον κόσμο, θα πεις ο Αρης είναι καλύτερος. Σίγουρα όμως δεν παίζει ο κόσμος. Αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο Αρης είναι να περιορίσει τους καλούς παίκτες του ΠΑΟΚ και να κοιτάξει τα δικά του ατού, όποια κι αν είναι αυτά. Δεν μας ξετιμωρίθηκαν τα παιδιά (σ.σ Μπακασέτας, Μπουγαϊδης), αλλά δεν θα σταθούμε σ΄ αυτό. Εχουμε συνηθίσει να παίζουμε με ελλείψεις. Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, έστω και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».
-Τακτικά, καθαρά ποδοσφαιρικά, πως το περιμένετε;
« Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που άλλαξε προπονητή, όμως δεν μπορείς να πεις ότι θ΄ αλλάξει πολλά πράγματα, γιατί έχει έμπειρους παίκτες. Όπως και να κατέβει να παίξει, έχει παίκτες που έχουν ξαναπαίξει αυτό το σύστημα. Δεν θα κοιτάξουμε πως θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξουμε να δούμε εμείς πως θα είμαστε, έχοντας μπροστά μας μια ομάδα η οποία σκοράρει πολλές φορές από φάουλ και κόρνερ. Θα πρέπει, λοιπόν, εκεί να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Αν καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτό το κομμάτι, πιστεύω θα μας δοθεί η ευκαιρία να πετύχουμε τα γκολ που θέλουμε για να πάρουμε τη νίκη, δίνοντας χαρά στον κόσμο. Σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια η ομάδα μπαίνει καλά και αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω! Ακόμα και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, μπορεί να τελείωνε το ημίχρονο 1-1, έχοντας χάσει πέναλτι. Το συζητάω συνέχεια με τα παιδιά. Δεν γίνεται να παίζεις στο Χαριλάου με τόσο κόσμο και να μη το εκμεταλλεύεσαι. Πέρυσι δεν το σκεφτόμουνα, γιατί σε όλα τα παιχνίδια, στα πρώτα λεπτά είχαμε προηγηθεί. Φέτος, δεν το έχουμε καταφέρει. Θα πρέπει, λοιπόν, οι παίκτες να καταλάβουν ότι ο κόσμος έρχεται για να μας βοηθήσει. Ο κόσμος πάντα βοηθάει τον Αρη!».

Σχετικά άρθρα