Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αποκάλυψη: Και νέα λίστα Λαγκάρντ;
Αποκάλυψη: Και νέα λίστα Λαγκάρντ;  thumbnail

Αποκάλυψη: Και νέα λίστα Λαγκάρντ;

Μετά τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και αυτή των 54.000 καταθετών εξωτερικού, όσοι έχουν χρήματα σε ξένες τράπεζες βρήκαν τρόπο να τα κινούν ηλεκτρονικά, ώστε να μην δίνουν στόχο και να μην οδηγηθούν σε περιπέτειες.

Με μόνο όπλο ένα στικάκι, που τους ανοίγει το δρόμο στο e-banking, μπορούν να κινούν τις καταθέσεις τους σαν να βρίσκονταν αυτοπροσώπως σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ζυρίχη ή τη Σιγκαπούρη.

Μεταφορές κεφαλαίων, ακόμα και σε άλλες χώρες – για παράδειγμα, από την Ελβετία στις Ηνωμένες Πολιτείες – γίνονται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς, επίσης, διαδικτυακές αγορές και πληρωμές.

Το μαγικό στικάκι, το οποίο οι καταθέτες παραλαμβάνουν από τις ξένες τράπεζες, μέσω εταιρειών διεθνών μεταφορών, παράγει, όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη στα Παραπολιτικά, έναν μοναδικό κωδικό για κάθε συναλλαγή, που γίνεται αθόρυβα και διακριτικά.

Το σχέδιο έμοιαζε να μην «μπάζει» από πουθενά, μέχρι που οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν πως έφταναν μαζικά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μικρά πακέτα από ξένες τράπεζες.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι οι καταθέτες λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που με αυτόν τον τρόπο έχει ήδη καταρτίσει κατάλογο – «φωτιά» με τα ονόματα 150 Ελλήνων που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ / enikos.gr www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X