Αρχική / «O ΠΑΟΚ φταίει!»

"O ΠΑΟΚ φταίει!"

Για τη δικαστική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στάση του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που έφερε την κατάσταση στο σημερινό σημείο. Δείτε τι είπε για όσα έχουν συμβεί από τη μέρα της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας.


Αναλυτικά το επίμαχο σημείο της συνέντευξης του προπονητή του ΑΠΟΕΛ στο αθλητικό ένθετο της "Καθημερινής":


Ακούστηκαν βαριές κουβέντες, πως ζητάτε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Γιατί τέτοια αντιπαράθεση;


"Πρώτον, για μένα οι τίτλοι του Τύπου ότι "ο Δώνης ζητάει υποβιβασμό του ΠΑΟΚ" είναι τίτλοι για να πουλάνε. Θεωρώ ότι σε όλο το πρόβλημα η μοναδική πλευρά που δεν ευθύνεται είναι η δική μας. Είμαι ξεκάθαρος για να το καταλάβει και ο κόσμος. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αξιολογεί τον προπονητή της, άλλες φορές να τον κρατήσει, άλλες να τον απολύσει. Δεν αποφασίζει το τεχνικό επιτελείο γι αυτά. Αποφασίζει η ιδιοκτησία. Απ’ εκεί και πέρα υπάρχει το εργατικό δίκαιο. Εγώ σε καμιά ομάδα, από τη μέρα που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο -και το ξεκαθαρίζω για να το καταλάβουν μία και καλή, όλοι-  μέχρι τη μέρα που έγινα  προπονητής και μέχρι σήμερα που είμαι στον ΑΠΟΕΛ, δεν έχω μείνει σε καμιά δουλειά για τα χρήματα. Ποτέ. Θα μπορούσα να έχω κάνει διαφορετικές επιλογές και να έχω τα δεκαπλάσια. Άρα λοιπόν για εμένα αυτό που κρίνει είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων που συνεργαζόμαστε".


Δηλαδή;


"Υπήρχε στον ΠΑΟΚ ένα συμβόλαιο που αναπροσαρμόστηκε. Ο τότε ιδιοκτήτης με αγκάλιασε και με φίλησε ως ένδειξη σεβασμού σε αυτό που έκανα και δέχτηκα την αναπροσαρμογή. Όταν αποφάσισε η ομάδα, για δικούς της λόγους, να μας απολύσει, δόθηκε εντολή να παραιτηθούμε και ότι αν δεν παραιτηθούμε θα έχουμε πρόβλημα. Ξεκίνησαν διάφορα γεγονότα τα οποία γίνανε, τα οποία είναι καταγεγραμμένα. Εμάς σαν τιμ, από τη στιγμή που αποφάσισε να μας διώξει, ποτέ δεν μας φώναξε ο ΠΑΟΚ να μας πει "κύριε Δώνη, έχουμε το συμβόλαιο σας, έχετε να πάρετε σαν τιμ αυτή την αποζημίωση, μπορούμε να τα βρούμε, να πάρετε μία άλλη αποζημίωση και να φύγετε;". Ποτέ. Ο ΠΑΟΚ απλώς με αυτό που αποφάσισε, έκανε αυτό που έκανε".


Και η συνέχεια;


"Όταν πήγαμε στο πρωτοβάθμιο για να γίνει η εκδίκαση και μας προσέγγισε η πλευρά του ΠΑΟΚ μέσω του προέδρου της και των δικηγόρων, εμείς δεχτήκαμε και τότε μείωση στην κανονική μας αποζημίωση, παρότι ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έκανε, δεν μας άφησε ποτέ να χαιρετήσουμε τους παίκτες, μας απέλυσε χωρίς κανένα λόγο, και αποφασίσαμε, για να μην είμαστε στα δικαστήρια με τις ομάδες, να μειώσουμε και την αποζημίωση μας κατά 20%. Ενώ την πρότεινε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είπε "δεν θα του δώσουμε μία". Και έτσι ξεκίνησαν όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες. Η άποψή μου είναι ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού προς τους εργαζομένους. Και όχι εξαιτίας της δικιάς μας συμπεριφοράς, διότι εμείς δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Είναι δικαίωμα να πιστεύει ο καθένας ότι ο Δώνης είναι καλός ή κακός προπονητής. Δικαίωμά του. Αλλά εάν ο ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να μας φωνάξει, θα ήταν ένα ζήτημα τριών λεπτών. Όλα αυτά γίνονται, θεωρώ, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είμαστε Έλληνες".


Είναι υποτιμημένοι οι Έλληνες στην Ελλάδα;


"Φυσικά. Στην Ελλάδα υπάρχει υποτίμηση προς τον Έλληνα. Η Ελλάδα είναι μία χώρα ανάδελφων. Εγώ αγαπάω τον τόπο, τη χώρα μου, αλλά δυστυχώς μεταξύ μας υπάρχει έλλειψη σεβασμού και πάντα του Έλληνα θέλουμε να του συμπεριφερθούμε στην Ελλάδα σαν σκουπίδι.  Αυτό το αποδεικνύει και η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ απέναντί μας".


Μάλιστα, το θέμα του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ;


"Για να το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο, αυτά δημιουργούνται γιατί υπάρχουν αρμόδια όργανα. Δύο αρμόδια δικαστικά όργανα στην Ελλάδα αποφάσισαν ότι ο λόγος απόλυσης που χρησιμοποίησε ο ΠΑΟΚ ήταν παράνομος και καταχρηστικός και τελεσιδίκησε το συμβόλαιο μας. Και να το ξεκαθαρίσουμε, εγώ ήδη το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ το έχω δώσει στον ΠΑΟΚ ώστε να αφαιρεθεί, διότι δεν μπορώ να παίρνω χρήματα από δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ τι κάνει; Ενώ έχει συγκεκριμένες προθεσμίες να πληρώσει τα χρήματα, δεν τα πληρώνει. Και γι αυτό ακολουθούνται κάποια νομικά με τη FIFA και όλα αυτά, δεν είναι θέμα Δώνη. Σε καμιά περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να πέσει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί τα προβλήματα μόνος του. Και το χειρότερο είναι ότι ενώ  η ευθύνη είναι 100% στην άλλη πλευρά".


Η Εθνική Ελλάδας θα σας ενδιέφερε;


"Κάποια στιγμή είπα στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ ότι θα μου αρέσει πολύ κάποιοι Έλληνες προπονητές –και δεν τον θεωρώ υποτιμητικό- να βοηθούν τον πρώτο προπονητή, και ειδικά αν αυτός είναι ξένος, αν και εγώ στην Εθνική θέλω Έλληνα. Δεν έχω πρόβλημα με τους ξένους, αλλά όταν μιλάμε για Εθνική, θέλω να τα βλέπω όλα Ελληνικά. Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να σκεφτώ την Εθνική. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς την καθημερινή τριβή. Με τίποτα. Δεν ξέρω όταν θα μεγαλώσω τι θα γίνει". 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X