Καθάρισε και… έκατσε η ΑΕΚ, 2-0 την Τριγλία Ραφήνας

Με τα γκολ των Πλατέλλα (4′) και Ντακόλ (22′) η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 την Τριγλία Ραφήνας για την 21η αγωνιστική κρατώντας για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία τους έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.
Καλή εμφάνιση για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα επαναπαύτηκε στην επανάληψη δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν στην αντεπίθεση.

Η ομάδα του Δέλλα από το ξεκίνημα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 4′, ο Πλατέλλας πραγματοποίησε μία κούρσα από τα δεξιά στέλνοντας με προσωπική ενέργεια την μπάλα στα δίχτυα του Αφουξενίδη. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Πόποβιτς να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή στο 16′ και τον γκολκίπερ της Τριγλίας να εξουδετερώνει.

Η ΑΕΚ έκανε δύο τα τέρματα της στο 22′ με "δράστη" τον Ντακόλ έπειτα από ασίστ του Πλατέλλα. Η Τριγλία Ραφήνας έκανε το πρώτο σουτ με αξιώσεις στα καρέ του Βούρα στο 37′ δίχως όμως να προβληματίσει τον πορτιέρο της ΑΕΚ. Στο 45′ οι "κιτρινόμαυροι" απείλησαν εκ νέου την εστία του Αφουξενίδη, όμως ο τελευταίος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ την μπάλα από το φάουλ που εκτέλεσε ο Ρόβας.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Τριγλία βγήκε από το καβούκι της γνωρίζοντας πως δεν έχει να χάσει κάτι. Ισορρόπησε το παιχνίδι, δίχως ωστόσο να κατάφερε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τα καρέ του Βούρα. Η ΑΕΚ απάντησε με τα σουτ των Πλατέλλα (63′) και Τσιρίλο (67′) δίχως όμως να βρει στόχο.  Στο 73′ η Τριγλία με τον Ζέκιο επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Βούρα δίχως όμως η προσπάθεια της να τελεσφορήσει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντακόλ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-3, όμως καθώς πέρασε τον Αφουξενίδη, όμως ο Τόσκας έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. 
Ο Δέλλας με φωνές προσπαθούσε να αφυπνίσει τους παίκτες του που έδειχναν να επαναπαύονται μετά το 0-2.  Η Τριγλία μάλιστα στο 89′, λίγο έλειψε να μειώσει στο σκορ όμως το σουτ του Μπαντούνα έπειτα από το λάθος του Τσουμάγκα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Τριγλία Ραφήνας (Παπακωστούλης): Αφουξενίδης, Στρόμπολος (81′ Μπαντούνας), Τόσκας, Σβάρνας, Τσέπας, Σκαφίδας, Τσιτοφώτος (61′ Μουμουλάκης), Γκίκας, Σταμπέλος, Μάτζης, Ζέκιο (83′ Αδαμόπουλος). 

ΑΕΚ (Δέλλας): Boύρας, Γεωργέας, Τσιρίλο, Σταθάκης, Πεταυράκης (85′ Τσουμάγκας), Ρόβας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Πόποβιτς (75′ Γροντής), Ανάκογλου, Ντακόλ.

 

Σχετικά άρθρα