Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Αφράτο κέικ με πετιμέζι, μήλο και αμύγδαλα
Αφράτο κέικ με πετιμέζι, μήλο και αμύγδαλα thumbnail

Αφράτο κέικ με πετιμέζι, μήλο και αμύγδαλα

Ένα ιδιαίτερο κέικ από το σεφ Γιώργο Λέκκα!






Μερίδες 12

Χρ.πρ 20 λεπτά

Χρ.ψης 1 ώρα

 

Yλικά

 

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις

15 γραμ. μπέικιν πάουντερ

10 γραμ. σόδα

10 γραμ. κανέλα

5 γραμ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο

5 γραμ. μοσχοκάρυδο

50 ml κονιάκ

200 ml πετιμέζι

125 ml αραβοσιτέλαιο

125 γρ. φυτικό βούτυρο

20 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

70 γραμμάρια σταφίδες ξανθές

70 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

200 γραμμάρια μήλα τριμμένα

100 ml χυμό πορτοκάλι

15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Διαδικασία

 

 

στο κάδο του μίξερ ρίχνω το αραβοσιτέλαιο, το φυτικό βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 6 λεπτά να αφρατέψουν. Σε ένα μπόλ κοσκινίζω μαζί όλα τα στερεά υλικά. το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνω όλα τα υγρά μαζί το πετιμέζι, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα από αλεύρι και τα υγρά. Δυναμώνουμε την ταχύτητα ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε της σταφίδες αλευρωμένες, τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκάλι, τα μήλα τριμμένα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ ή ένα ταψάκι 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 c και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα περίπου. Όταν βάλουμε ένα ξύλο από σουβλάκι στο κέντρο και βγαίνει καθαρό το γλυκό είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο. αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει . Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και όταν κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε και σερβίρουμε

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X