Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς μπορώ να καταλάβω αν η σχέση μου έχει μέλλον ή όχι;
Πώς μπορώ να καταλάβω αν η σχέση μου έχει μέλλον ή όχι; thumbnail

Πώς μπορώ να καταλάβω αν η σχέση μου έχει μέλλον ή όχι;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γεια σας.


Είμαι 32 ετών κ εδώ κ κάποιους μήνες βγαίνω με κάποιον μικρότερο κατά 3 χρόνια.Πάντα ήμουν σε σχέσεις μακροχρόνιεςστις οποίες όμως μετά τον 3 χρόνο βίωνα ρουτίνα κ την κατάρρευση του μύθου.Με το συγκεκριμένο άτομο νιώθω πολύ κοντά.Επικοινωνούμε τα βρίσκουμε στο σεξουαλικό κομμάτι κ νιώθω πως θέλω να προσπαθήσω. Το κακό είναι ότι αυτός μου έχει βάλει ημερομηνία λήξης διότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες στη ζωή του. Στρατιωτικό καθυστέρησε λόγω σπουδών εύρεση εργασίας λέει πως δεν μπορεί να επενδύσει σε κάτι όταν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Η συμπεριφορά του όμως με μπερδεύει. Δεν είναι μόνο σεξουαλική η σχέση. Θέλει αποκλειστικότητα έστω κ για όσο κρατήσει την οποία διατείνεται ότι προσφέρει κ ο ίδιος είναι τρυφερός κ έμμεσα κάνει κάποιες σκηνές ζηλοτυπίας όταν βγαίνω χωρίς αυτόν. Με έχει κάνει να αποκτήσω αισθήματα αλλά όταν τίθεται θέμα σχέσης ουσιαστικής μου λέει ότι δεν θέλει να μου υπόσχεται πράγματα που θα με κάνουν να πετώ σε ροζ σύννεφα. Στο μυαλό του είναι όλα ξεκάθαρα ενώ εγώ δεν λειτουργώ τόσο μαθηματικά. Πιστεύω ότι λόγω της ηλικίας φοβάται ότι εγώ θέλω γάμους κ παιδιά ενώ το μόνο που αποζητώ είναι να μου δώσει χρόνο να παλέψω γι αυτή τη σχέση κ ίσως βγεί κάτι καλό. Πώς να το χειριστώ.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, ΜΑ, Ph.D., είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. 


Λίζα Βάρβογλη


Είναι σημαντικό που βρήκατε έναν άνθρωπο να κάνετε μια ωραία σχέση μαζί του.  Απ’ ότι φαίνεται όμως έχετε ήδη αρχίσει να ανησυχείτε για το μέλλον και το τι πρόκειται να γίνει, ενώ ακόμα είστε στους πρώτους μήνες. Το σημαντικό σε μια σχέση είναι να τη βιώνει το ζευγάρι, να ζει στο παρόν του και να ‘χτίζει’ τις δυναμικές μεταξύ του. Επενδύοντας στο να γνωριστείτε καλύτερα, να μάθετε τις επιθυμίες και τα όνειρά του, να του δείξετε κι εσείς ποια είστε και τι θέλετε από τη ζωή είναι πολύ σημαντικότερο από το να προσπαθήσετε να κάνετε μια θεωρητική συζήτηση για αυτά τα ζητήματα. Θα σας συμβούλευα να χαλαρώσετε, να ευχαριστηθείτε τη σχέση σας και να επενδύσετε στο να ‘δεθείτε’ καλύτερα. Μόνο ο χρόνος δείχνει αν οι σχέσεις μπορούν να κρατήσουν, δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς από πριν.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X