Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Τι πρέπει να κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή ενός άνδρα
Τι πρέπει να κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή ενός άνδρα thumbnail

Τι πρέπει να κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή ενός άνδρα

Τι πρέπει να κάνεις για να του τραβήξεις την προσοχή


Η αντρική ενέργεια έχει ανάγκη να συγκεντρώνεται ο’ ένα πράγμα κάθε φορά. Η διακοπή διασπάει τη συγκέντρωσή του. Αντίθετα, η γυναίκα μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο, να προ­σέχει το φαγητό στη φωτιά, να παρηγορεί το παιδί της και να καταλαβαίνει συγχρόνως τι της λέει ο άντρας της. Η πλατιά γυ­ναικεία αντίληψη της επιτρέπει να παρακολουθεί συγχρόνως πολλά πράγματα. Σίγουρα κι ένας άντρας θα μπορούσε ν’ αφή­σει την αντίληψή του ν’ απλωθεί και να κάνει συγχρόνως πολ­λά πράγματα, γενικά όμως το ένστικτό του τον παροτρύνει να συγκεντρώνεται σ’ ένα πράγμα κάθε φορά.


Απο τον ψυχολόγο John Gray 


Για να Τραβήξετε την Προσοχή του


 


Όταν μια γυναίκα γνωρίζει ότι, ο άντρας, συνήθως, λειτουργεί καλύτερα όταν συγκεντρώνεται σ’ ένα πράγμα, μπορεί ν’ αποφύγει πολλές παρεξηγήσεις μη αποσπώντας την προσοχή του. Αν πάλι έχει ανάγκη την προσοχή του, η γνώση αυτή της επι­τρέπει να τον διακόψει μ’ έναν αποδοτικό τρόπο. Για παράδειγμα, να παραδεχτεί ότι τον διακόπτει και να ζητήσει την προσοχή του. Αυτό θα τον βοηθήσει ν’ αλλάξει το επίκεντρο της προσοχής του.


Αντί ξαφνικά ν’ αρχίσει να του μιλάει, μπορεί να πει κάτι σαν: «Αγάπη μου, ξέρω ότι είσαι απασχολημένος, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζομαι βοήθεια. Μπορείς να διακόψεις για ένα λε­πτό;». Η προσέγγιση αυτή του δίνει απ’ τη μια την επιλογή και απ’ την άλλη την ευκαιρία να την προσέξει.


Μια γυναίκα που το γνωρίζει αυτό, καταλαβαίνει ότι, όταν ο άντρας της δεν συγκεντρώνει τελείως την προσοχή του σ’ εκείνη, δεν είναι από έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά γιατί εκεί­νη τη στιγμή, έχει αλλού την προσοχή του. Για παράδειγμα, όταν ένας άντρας ακούει τις ειδήσεις, δεν είναι δυνατό να έχε­τε την απόλυτη προσοχή του όσο η τηλεόραση θα δουλεύει. Μπορείτε ίσως να του πείτε: «Πότε είναι κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε;». Αν σας πει: «Τώρα» και δεν κλείσει την τηλεό­ραση για να σας ακούσει με προσοχή, τότε ούτε ο ίδιος γνωρί­ζει τις δυνατότητές του. Ίσως να πιστεύει ότι καταφέρνει και να παρακολουθεί την τηλεόραση και να σας προσέχει. Μην κάνε­τε το λάθος να του κρατήσετε αργότερα κακία γιατί δεν σας έδωσε την απόλυτη προσοχή του.


Το Άγχος και ο Συναισθηματικά Απών Άντρας


Με το άγχος, η επικεντρωμένη αντίληψη περιορίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ η πλατιά ανοίγεται ακόμα πιο πολύ. Η απλή αυτή διαφορά μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό παρεξηγήσεις. Παράδειγμα: ο άντρας που είναι αγχωμένος με τη δουλειά του, δυσκολεύεται να ξεχάσει τα προβλήματα που τον απασχολούν. Το μυαλό του κολλάει σ’ ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και του είναι δύσκολο να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να γυρίζει σπίτι, το μυαλό του όμως εξακολουθεί να είναι στη δουλειά. Όταν τον πλησιάσετε, φαίνεται αφηρημένος κι έτσι είναι απρό­σεκτος και συναισθηματικά απών. Όσο περισσότερο άγχος έχει ένας άντρας στη δουλειά του, τόσο πιο απόμακρος είναι στο σπίτι του. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X