Σλούκας: Να προκριθούμε στα πλέι οφ και βλέπουμε…

Δεν βάζει μακροπρόθεσμους στόχους ο Κώστας Σλούκας, τονίζοντας ότι -ανεξαρτήτως από το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο- ο Ολυμπιακός οφείλει να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά και αρχικά να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top 16 της Euroleague.Επίσης, ο νεαρός γκαρντ μίλησε στο  Weekly Show της Euroleague για την αδερφή του, Αναστασία, που παίζει μπάσκετ στον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό, αλλά τα χαρακτηριστικά που έχει ως παίκτης.

"Προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, κάθε μέρα, γιατί ξέρω πως κάπου εκεί έξω υπάρχει άλλος που δουλεύει περισσότερο από εμένα. Κάθε χρόνο, ο Ολυμπιακός κοιτά μόνο το επόμενο ματς. Όχι πιο μακριά. Καταρχάς, θα πρέπει να προκριθούμε από το ΤΟΡ16 στα play offs και μετά θα ασχοληθούμε με τη συνέχεια».

Οσον αφορά για τον τρόπο παιχνιδιού του, είπε: "Είμαι ένας φυσιολογικός αθλητής. Είμαι νέος, αλλά έχω εμπειρίες. Διαθέτω ένα μέτριο σουτ, μπορώ να παίξω άμυνα, να διαβάσω το παιχνίδι, να προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα μου όπως εκείνη θέλει να τη βοηθήσω, κάθε φορά".

Για το πώς "διαβάζει" τα πικ εν ρολ: "Εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο ψηλός. Αν είναι μέσα στη ρακέτα, σταματώ και σουτάρω. Αν έχω αμυντικό απέναντι μου, προσπαθώ να βρω τον ψηλό στη weak side".

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο: "Αυτή τη χρονιά, ο πιο δύσκολος ήταν ο Ναβάρο. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι απέναντί μας, στο ΣΕΦ. Σκόραρε 19 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, γιατί είναι απρόβλεπτος. Βγαίνει από τα σκριν και σουτάρει αμέσως".

Για την αδερφή του: "Είναι καλή παίκτρια, τρία χρόνια μικρότερη από εμένα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο σπίτι, διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει γυναικεία ομάδα".

Για το buzzer beater που είχε πετύχει σε βάρος της Γαλατά: "Hταν απίστευτο. Ένα όνειρο. Έμεναν δύο δευτερόλεπτα για τη λήξη και όταν πέταξα την μπάλα, ένιωσα πως έχει πάρει σωστή κατεύθυνση, ότι πάει καλά. Δεν πίστευα ότι θα μπει. Όταν κατέληξε στο καλάθι, δεν το πίστευα, έτρεχα σαν τρελός".

Σχετικά άρθρα