Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Το βιάγκρα εκτοξεύει και την γυναικεία λίμπιντο
Το βιάγκρα εκτοξεύει και την γυναικεία λίμπιντο thumbnail

Το βιάγκρα εκτοξεύει και την γυναικεία λίμπιντο

Αν νομίζετε ότι το βιάγκρα βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή μόνο των αντρών κάνετε λάθος. Το αποδεικνύνουν τα αποτελέσματα ιταλικής έρευνας σύμφωνα με τα οποία το Βιάγκρα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε γυναίκες, που παρουσιάζουν προβλήματα στο σεξ, όπως προβλήματα διέγερσης, σεξουαλικής ικανοποίησης και οργασμού. Επίσης απο άλλη έρευνα αποδείχθηκε ότι το βιάγκρα έχει αποτελέσματα και στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, καθώς μπορεί να λύσει σεξουαλικά προβλήματα που έχουν σχέση με σωματικές δυσλειτουργίες του γυναικείου γεννητικού συστήματος. 


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, μελέτησαν 202 γυναίκες που βρίσκονταν στην εμμηνόπαυση.  Οι γυναίκες αυτές είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είχαν μια επίμονη η υποτροπιάζουσα αδυναμία στο να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μια ικανοποιητική σεξουαλική διέγερση. Η αιτία των προβλημάτων αυτών ήταν η απουσία ικανοποιητικής διέγερσης, ανεπάρκεια λίπανσης και φουσκώματος των γεννητικών τους οργάνων, ανεπάρκεια των αισθητικών ερεθισμών στα γεννητικά όργανα και άλλες δυσλειτουργίες σωματικού τύπου.


Από την έρευνα αποκλείστηκαν γυναίκες που αντιμετώπιζαν σεξουαλικά προβλήματα εξαιτίας συναισθηματικών διαταραχών, ενώ όσες συμμετείχαν είχαν προκαθορισμένα επίπεδα ορμονών στο αίμα  ή έπρεπε να παίρνουν ορμονική θεραπεία αντικατάστασης.


Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Χωρίς να το γνωρίζουν, η μια ομάδα έπαιρνε το Βιάγκρα (σιλδεναφίλη) ενώ η άλλη έπαιρνε εικονικό φάρμακο.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  οι γυναίκες που έπαιρναν το Βιάγκρα, παρουσίαζαν σημαντική βελτίωση στις αισθήσεις του γεννητικού συστήματος και στη συνολική τους ικανοποίηση κατά τη συνουσία. Επίσης ήσαν περισσότερο ευχαριστημένες και από τα ερωτικά προκαταρκτικά.


Η θεραπεία με Βιάγκρα στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση ήταν ασφαλής. Οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν κυρίως πονοκέφαλοι, ρινίτιδες, εξάψεις, ναυτία και ήπια προβλήματα όρασης.


Ωστόσο όπως τονίζουν οι επιστήμονες είναι απαραίτητο πριν την λήψη βιάγκρα να διευκρινίζονται οι σωματικοί και ψυχικοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα έχει προβλήματα σεξ. Γιατί ανάλογα με την αιτία των προβλημάτων πρέπει να δοθεί και η κατάλληλη αντιμετώπιση. Εάν αποκλειστούν άλλα προβλήματα, οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση με σωματικά προβλήματα σεξουαλικής διέγερσης μπορούν να επωφεληθούν από το Βιάγκρα.


 X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X