Μίτσελ: Χρειαζόμαστε κάποιο γκολ για να περάσουμε

Ο Μίτσελ τόνισε πως ο Ολυμπιακός πήγε στην Αγγλία για να κάνει το παιχνίδι του, αναγνωρίζοντας πως θα συναντήσει μια διαφορετική Γιουνάιτεντ απ’ ότι στο Καραϊσκάκη και επανέλαβε πως οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ένα γκολ, προκειμένου να προκριθούν και δεν θα επαναπαυτούν στο υπέρ τους 2-0 από το πρώτο αγώνα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:
"Γνωρίζουμε την κατάσταση της Μάντσεστερ, ότι είναι σε λεπτή ισορροπία. Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτό, κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε ή να εμπιστευτούμε την κατάσταση της Μάντσεστερ.
Θα μας άρεσε να γίνει ίδιο το ματς με αυτό στον Πειραιά. Ξέρουμε όμως ότι η Μάντσεστερ θα είναι διαφορετική και πιο αποφασιστική στο αυριανό ματς. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, λέω συνεχώς ότι χρειαζόμαστε κάποιο γκολ για να περάσουμε και δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στο 2-0 του πρώτου αγώνα.
Για τον Μόγιες: "Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω κάποιον προπονητή να υποφέρει. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή υποφέρει, διότι δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Πιστεύω όμως ότι θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση στο μέλλον".
Για την πρόκληση της πρόκρισης: "Οι παίκτες μου δεν φοβούνται ποτέ. Ίσως ο προπονητής λίγο… Οι παίκτες μου όμως ποτέ".
Για την απόδοση της Μάντσεστερ στο Φάληρο: "Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο, αυτό που έγινε είναι ότι εμείς παίξαμε πολύ καλά και αξίζαμε τη νίκη. Αύριο, όμως είναι ένα άλλο ματς. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα".
Για όλα όσα είχαν ειπωθεί σε βάρος του τον Σεπτέμβριο: "Όλοι αυτοί που είχαν παράπονα για μένα τον Σεπτέμβρη είχαν δίκιο. Δεν περίμεναν όμως ότι οι παίκτες μου θα έκαναν το καλύτερο και θα με δικαίωναν".
Για τον Καγκάβα: "Είναι δυναμικός και γρήγορος, το έχει αποδείξει, το έδειξε και στο πρώτο ματς. Να δούμε σε ποια θέση θα παίξει αύριο".
Για το Ολντ Τράφορντ: "Η ατμόσφαιρα είναι πάντα μαγική. Είναι πάντα ευχάριστο να έρχεται κανείς σε αυτό το γήπεδο".
Ερωτηθείς για τον Σαβιόλα, απάντησε γελώντας: "Καλά είναι, σας ευχαριστώ"!
Για το πως θα παίξει ο Ολυμπιακός: "Δεν θα αλλάξει κάτι, θα διατηρήσουμε την ίδια ιδέα και τώρα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο λίγο πιο άνετα επειδή έχουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Όμως το αυριανό παιχνίδι, επαναλαμβάνω ότι αρχίζει πάλι από την αρχή".

Αβραάμ: Το σημαντικότερο παιχνίδι των τελευταίων ετών
Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του: "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, το σημαντικότερο των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει τόσο άγχος όσο η επιθυμία να παίξουμε καλά και να κάνουμε το καθήκον μας. Η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και μπορεί να προχωρήσει, παρότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς.

Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ώς εδώ. Ο στόχος ήταν να φτάσουμε έως του 16, αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί παραπάνω. Το κλίμα είναι πολύ καλό, το δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μιλούν από μόνα τους.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να είναι ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές. Αυτό δεν θα αλλάξει και τώρα. Θα είμαστε προσεκτικοί αλλά δεν θα κλειστούμε. Χρειάζεται συγκέντρωση, πάθος, αγωνιστικότητα και αν τα έχουμε όλα αυτά θα πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε.
Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Από το πρώτο λεπτό θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Χρειάζεται και τύχη. Αν μπορέσουμε να σκοράρουμε θα είναι σίγουρα ακόμα καλύτερα. Το ματς είναι δύσκολο, η Μάντσεστερ θα είναι ακόμα πιο ισχυρή μέσα στο γήπεδό της. Τη σεβόμαστε, είναι τεράστιος σύλλογος. Ό,τι και να συμβεί, ακόμη και να σκοράρουμε, τίποτε δεν θα ΄χει τελειώσει. Χρειάζεται μέχρι το τέλος να είμαστε προσεκτικοί, όπως και να πάει το ματς.
Για τον κόσμο, θα δείξουμε ότι τιμούμε τη φανέλα και θα κάνουμε την καλύτερη προσπάθεια. Θα έχουμε πολύ κόσμο, είναι επιπλέον κίνητρο να τους δώσουμε μεγάλη χαρά".

Σχετικά άρθρα