Όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε επιχειρήματα στον Μώραλη

Όχι δεν είμαι άρρωστος, όχι δεν χάκαρε κάποιος το sport.gr. Προλαβαίνω αυτούς που αναρωτιούνται αν έδρασε ο δαίμονας του διαδικτύου… Ο Γιάννης Μώραλης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής απάντησε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κομμάτι που αφορούσε την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ στην ανακοίνωση της περασμένης Κυριακής.
Μια χαρά τα είπε ο Μώραλης. Και λίγα είπε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Γιατί πολύ απλά η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  έχει δώσει το δικαίωμα στον Μώραλη να αποδυναμώσει τα επιχειρήματά της. Πώς είναι δυνατόν να μιλάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για "καρναβάλι" συνεταιρισμό; Πάντα όταν έφτανε η στιγμή να ψηφίσει, ή δεν έπαιρνε θέση, ή ψήφιζε λευκό ή συντασσόταν με την πλειοψηφία; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που επί προεδρίας Ζαγοράκη έστελνε κάποιες φορές  τον Μάκη Γκαγκάτση που ΔΕΝ είχε δικαίωμα ψήφου.
Μπορεί επί προεδρίας Βρύζα (και πριν εμφανιστεί ο Σαββίδης) να είχαμε την παρουσία του προέδρου στις συνεδριάσεις αλλά και εκεί η στάση ήταν άτολμη. Κυριαρχούσε η έλλειψη πρωτοβουλίας. Ο Μώραλης στην ανακοίνωση του τόνισε πως υπάρχουν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε καθαρή τη φωλιά της θα ζητούσε να βγουν. Αλλά την έχει; Τι να υποστηρίξει; Ότι δεν έλεγε "ναι" σε όλα; Ότι δεν ψήφισε και αυτή διατάξεις; Κατά τα άλλα κάνει λόγο για καρναβάλι. Και η ίδια έχει φροντίσει να βάλει τα στολίδια της σε αυτό το καρναβάλι. Ή τουλάχιστον δεν φρόντισε να το αποτρέψει…
Επομένως σε ότι αφορά το θέμα της Σούπερ Λίγκα, άστοχη εντελώς η επίθεση στον Μώραλη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Έχει αυτόκλητους υπερασπιστές που με γραφικά επιχειρήματα προσπαθούν να "την πουν" στον Μώραλη. Διάβασα κάπου πως ο  Μώραλης προκαλεί επειδή πήγε στο… Μάντσεστερ. Τι λέτε ρε; Δηλαδή ρε λαϊκιστές που θέλατε να είναι; Ο  συγχωρεμένος ο Παπουτσάκης όταν ήταν πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα δεν παρακολουθούσε τα ματς του Εργοτέλη; Ο Βαρδινογιάννης του Παναθηναϊκού; Ο Σπανός του Ατρόμητου; Αν ο Βρύζας γινόταν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα δε θα έπρεπε να ήταν στην Λισαβόνα με τον ΠΑΟΚ; Δεν θα έπρεπε να επισκέπτεται τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Σεβαστείτε ρε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ζώα!
Πάμε τώρα και στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Ποιος μιλάει; Ο Ολυμπιακός; Που ποτέ δεν ζήτησε ρύθμιση; Που ποτέ δεν χρησιμοποίησε βουλευτές;  Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία:
"Κατά ποσό 5,8 δις δραχμές (17,5 εκατ.€ ευρώ) μειώνονται τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε χτες στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος.
Αναλυτικά οι συνολικές υποχρεώσεις της πειραϊκής ΠΑΕ ανέρχονται τώρα στο ποσό των 5,7 δις δρχ (από τα 11,5 δις δρχ), αφού μειώθηκαν από τη ρύθμιση οι απαιτήσεις του Δημοσίου, αλλά και της Τράπεζας Κρήτης (αλήθεια πώς έγινε αυτό το θαύμα;).
Τονίζεται ότι το ποσό είναι το ανώτατο που ενδεχομένως θα υποχρεωθεί να καταβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην περίπτωση που χάσει όλες τις μάχες στα δικαστήρια.
Το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής που παραμένει, χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις δικαστηρίων, αφορά τις υποχρεώσεις προς τρίτους και φτάνει τα 3,8δις δρχ. Ακολούθως το χρέος του Ολυμπιακού προς το δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 700.000.000 εκατ δρχ, αφού από τα 3,8 δις αφαιρούνται τα 2,7 δις (φόρος Ντέταρι και ΦΠΑ μεταγραφών).
Ακόμη οι απαιτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν ξεπερνούν πλέον το 1,2 δις δραχμές, αφού υπάρχει η εγγυητική των 2,6 δις (κτλ)…  
"Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας  Στέφανος Μάνος". Οι δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη είναι ενδεικτικές της ικανοποίησής του για την αποδοχή των προτάσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας  Στέφανο Μάνο αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης.
Είπατε τίποτε;

Σχετικά άρθρα