Μουρίνιο: Του χρόνου θα μπορούμε το Champions League, φέτος όχι

Ο Ζοζέ Μουρίνιο υποστήριξε μετά την πρόκριση ότι στους "8" ότι η φετινή Τσέλσι δεν έχει δημιουργηθεί για το τρόπαιο του Champions League, ωστόσο υποσχέθηκε ότι τη νέα σεζόν θα είναι ικανή να το κατακτήσει.
"Δεν ήταν εύκολο μετά το 1-1 στον πρώτο αγώνα αλλά, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως η Γαλατάσαραϊ, ελέγξαμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος", ήταν η αναφορά του "special one" για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, για να συνεχίσει:

"Είναι διαφορετικά φέτος τα πράγματα επειδή πέρυσι ήταν το Europa League, ένα διαφορετικό επίπεδο. Το να έρθεις από το Europa League στα προημιτελικά του Champions League είναι κάτι σημαντικό για το σύλλογο. Είμαστε σύλλογος επιπέδου Champions League και τώρα είμαστε μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων στον κόσμο, κάτι που δικαιούνται οι παίκτες".

Όσον αφορά στη νέα πρόκληση της Τσέλσι, να φτάσει δηλαδή στον τελικό του Champions League όπως έκανε και το 2012 που κατέκτησε το τρόπαιο, ο Μουρίνιο είπε:

"Δεν είμαστε ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να νικάει, δεν είμαστε στο επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Για μας το να παίξουμε κόντρα στους μεγάλους θα είναι μία φανταστική εμπειρία. Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ, από το ερχόμενο καλοκαίρι θα είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να φτάσουμε μέχρι τέλους".

Τέλος, αναφερόμενος στις διαφορές μεταξύ του αγγλικού και του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Μουρίρνιο δήλωσε: "Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Στην Ιταλία υπάρχουν οι Φιορεντίνα, Γιουβέντους και Νάπολι που μπορούν να κατακτήσουν το Europa League, αντίθετα στην Αγγλία δεν υπάρχουν ομάδες που να διεκδικούν το τρόπαιο.

Θα δούμε εάν η Γιουνάιτεντ καταφέρει να νικήσει τον Ολυμπιακό και να πάει στους "8" του Champions League. Πιστέυω ότι φταίει και το σύστημα επειδή, όσον αφορά εμάς, παίξαμε Σάββατο βράδυ ενώ η Γαλατάσαραϊ έπαιξε στο πρωτάθλημά της Παρασκευή.

Το ίδιο συνέβη και με τη Γιουνάιτεντ. Έπαιξε ένα μεγάλο ματς την Κυριακή και την Τετάρτη αγωνίζεται στο Champions League. Δεν είναι σωστό αυτό".

Σχετικά άρθρα