Η πιο μεγάλη ώρα

Κόντρα στην παράδοση, που τον θέλει να μετράει μόνο ήττες στην Αγγλία, αλλά με μεγάλο του όπλο το 2-0 του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για το μεγάλο ευρωπαϊκό του ραντεβού στο Ολντ Τράφορντ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19/3 21:45GR) και αποφασισμένος για μία τεράστια πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.
Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε. Σε μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στην ιστορία του ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί το βράδυ της Τετάρτης (19/3) στο "Θέατρο των Ονείρων", θέλοντας να κάνει τα όνειρα των "κόκκινων διαβόλων" εφιάλτες και τα δικά του πραγματικότητα.

Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού; Η μεγαλειώδης και καθαρή νίκη του πρώτου αγώνα πριν τρεις εβδομάδες στο Καραϊσκάκη όταν οι Τσόρι Ντομίνγκες και Τζόελ Κάμπελ έδωσαν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης,. αναγκάζοντας την Γιουνάιτεντ να υποκλιθεί στην ανωτερότητα των ερυθρολεύκων.

Στο ελληνικό στρατόπεδο επικρατεί πίστη και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του 2-0, αλλά άπαντες γνωρίζουν πως το έργο του Ολυμπιακού είναι δύσκολο. Εστω κι αν η Γιουνάιτεντ παραπαίει και διανύει την χειρότερη χρονιά στην σύγχρονη ιστορία της.

Κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι η παράδοση. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός σε έντεκα συνολικά επισκέψεις του στην Αγγλία μετράει ισάριθμες ήττες με συνολικό απολογισμό τερμάτων 3-34 κατά!

Η παράδοση όμως δεν παίζει μπάλα και ο Ολυμπιακός ευελπιστεί πως σήμερα θα βάλει μία τελεία στην κακή προϊστορία. Αλλωστε, ακόμα και μία ήττα με διαφορά ενός γκολ (είτε και δύο αν σκοράρει ο Ολυμπιακός) είναι υπεραρκετή ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα τελικά του πλάνα, έχοντας μόλις ένα ερωτηματικό. Ο Ρομπέρτο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Εντινγκά, με τους Κάμπελ και Πέρες στα πλάγια. Στη γραμμή κρούσης Ο Τσόρι θα παίξει πίσω από τον Βαλντές.

Υπάρχει, όμως, το σενάριο να μείνει στον πάγκο ο Παραγουανός φορ και ο Ισπανός τεχνικός να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας, βάζοντας είτε τον Σάμαρη, είτε τον Φουστέρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Μασάντο, Παπαδόπουλος, Σαβιόλα και Βέργος.

Σχετικά άρθρα