Νηστίσιμο κέικ μανταρίνι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1φακελλάκι μπέικιν πάουντερ, που το ανακατεύουμε με το αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι του νερού ζάχαρη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το κέικ</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βάζουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.</span></p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα