Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Σπαγγέτι με κοκκινιστό χταπόδι
Σπαγγέτι με κοκκινιστό χταπόδι thumbnail

Σπαγγέτι με κοκκινιστό χταπόδι

Υλικά


Για 2-4 άτομα

4 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
450 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
1200 γραμμάρια χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο


 


 

 


Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ κρατάτε το ζουμί του. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα σπαγγέτι και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.

Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να ζεσταθεί και να έρθει να δέσει.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X