Σαλάτα με μαρούλι και χαλούμι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σαλάτα</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">6-7 καρύδια  σπασμένη σε κομματάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια μαρούλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 ματσάκι ρόκα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο</span><br /><span style="font-size: medium;">50ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού μέλι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σάλτσα</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλένουμε  και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6 εκατοστών.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλευρώνουμε ελαφρά τους κύβους χαλουμιού και τους ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως</span><br /><span style="font-size: medium;"> Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του χαλουμιού και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα