Σγουρός: Αναπτυξιακό έργο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Αναπτυξιακό έργο, το οποίο αφορά χιλιάδες νέους και μία ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, χαρακτήρισε την κατασκευή του γηπέδου της Ενωσης ο Γιάννης ΣγουρόςΟ Γιάννης Σγουρός παραχώρησε δηλώσεις στον Βήμα Fm, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου της Ένωσης.

"Η ΓΓ Αθλητισμού, επί σειρά ετών, χρηματοδοτούσε τα αθλητικά και ερασιτεχνικά σωματεία και δημιουργούσαν μαζί με τους δήμους τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Τώρα, όμως, η ΓΓ Αθλητισμού δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Το 2009 είχε έλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ και είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία Αττικής να συμβάλλει στη δημιουργία του γηπέδου, διότι το παλιό το είχε γκρεμίσει ο κ. Γρανίτσας σε μία βραδιά.

Εκεί, είναι πέντε δήμοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και νέα παιδιά. Το γήπεδο πρέπει να γίνει. Και γι’ αυτό ήρθε η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και παράγοντές της για επιβεβαίωση αν θα συμβάλλουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Εμείς, είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση ως νομαρχιακό συμβούλιο. Την ακυρώσαμε, αλλά δεν κλείσαμε τον κωδικό, έχοντας την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί το δρόμο της και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα προχωρήσει. Είναι αναπτυξιακό έργο, αφορά χιλιάδες νέους και μια ιστορική ομάδα που φέρνει τις ρίζες της.

Εμείς, με το δήμο συνεργαζόμαστε και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι με την εταιρεία ή άλλα που ακούγονται. Εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και γίνει η τροποποίηση με το νόμο και γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συμβάλλουμε στις υποδομές σε συνεργασία με το δήμο και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να γίνει το γήπεδο και να στεγαστεί το ιστορικό σωματείο και να επωφεληθούν οι πολίτες, διότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο. Είμαι από τη Νέα Σμύρνη, Μίλωνας στο μπάσκετ και Πανιώνιος στο ποδόσφαιρο. Ξέρουν τι γίνεται; Κόσμος κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό (στη Νέα Φιλαδέλφεια) το νέκρωσαν".

Σχετικά άρθρα