Η ζωή και η μπάλα συνεχίζονται…

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να σφραγίσει στο Ολντ Τράφορντ μια από τις σημαντικότερες προκρίσεις στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ωστόσο το πρόσημο κάθε άλλο από αρνητικό είναι.Το βράδυ της Τετάρτης (19/3) έκλεισε στην Αγγλία ένας κύκλος καλών εμφανίσεων. Εμφανίσεων, που είτε συνοδεύτηκαν από θετικά, είτε από αρνητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, ο επίλογος της φετινής 5μηνης θητείας του στο Champions League, δεν ήταν ιδανικός. Αλλωστε, για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα θα ήταν άθλος να αποκλείσει την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν αυτή βρίσκεται. Το ανάθεμα όμως δεν είναι που ο Ολυμπιακός έμεινε έξω από μια ομάδα που έχει 5 φορές το μπάτζετ του, αλλά γιατί δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την "κληρονομιά" του 2-0, που είχε "χτίσει" με κόπο στο πρώτο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν στα σημεία και αυτά ήταν δύο. Η παρουσία ενός επιθετικού κλάσης, όπως είναι ο Φαν Πέρσι, που με τρεις τελικές προσπάθειες σημείωσε χατ τρικ και τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα, ο οποίος ήταν καθοριστικός τις στιγμές που ο Ολυμπιακός μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι, με αποκορύφωμα τη διπλή ευκαιρία στο 40′. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε χωρίς καθαρόαιμο φορ. Ο Ολαϊτάν για τους γνωστούς λόγους δεν ήταν στην αποστολή, ο Σαβιόλα ήταν τραυματίας και ο Μίτσελ κράτησε στον πάγκο τον Βαλντέζ, χάνοντας δύναμη από τις πτέρυγες απ’ όπου "θυσίασε" τον Κάμπελ για να τον βάλει στην κορυφή.

Παράλληλα, τα λάθη της άμυνας σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, ολοκλήρωσαν την καταστροφή, αφού έδωσαν το δικαίωμα στην αγγλική ομάδα να τελειώσει την πρόκριση μέσα σε 32 αγωνιστικά λεπτά.

Πέρα λοιπόν, από τις διάφορες ερμηνείες που μπορούν να δοθούν για τα αίτια του αποκλεισμού του Ολυμπιακού, η φετινή παρουσία της ομάδας μπορεί να αποτελέσει μπούσουλα και για τα επόμενα χρόνια. Το να κάνεις μόλις 3 ήττες σε 8 παιχνίδια σε τόσο υψηλό επίπεδο, αποδεικνύει ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει… ταχύτητα στην Ευρώπη σε σχέση με παλαιότερα. Το γεγονός ότι έπαιξε "κορώνα – γράμματα" μέχρι τα τελευταία λεπτά το δικαίωμα στο όνειρο απέναντι σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως η Γιουνάιτεντ, δίνει πόντους στο προφίλ του και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ζωή, όμως και η μπάλα συνεχίζονται… Ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει δια περιπάτου (και) το φετινό πρωτάθλημα, έχει αφήσει στη μέση μια δουλειά, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Και στα ημιτελικά έχει να αντιμετωπίσει τη μια εκ των δύο ελληνικών ομάδων που πλήγωσαν φέτος το γόητρό του. Τον ΠΑΟΚ. Εκεί θα κληθεί να αποδείξει την εγχώρια ανωτερότητά του και αργότερα να κλείσει τη σεζόν με την κατάκτηση του νταμπλ απέναντι στον ΟΦΗ ή τον Παναθηναϊκό.

Σχετικά άρθρα