Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Ο 15χρονος γιος μου είναι υπέρβαρος, και τον κοροϊδεύουν τα παιδιά
Ο 15χρονος γιος μου είναι υπέρβαρος, και τον κοροϊδεύουν τα παιδιά thumbnail

Ο 15χρονος γιος μου είναι υπέρβαρος, και τον κοροϊδεύουν τα παιδιά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ η κ. Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος διατροφολόγος , συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού 


Το βάρος του είναι πράγματι αυξημένο σε σχέση με το ύψος και την ηλικία του. Όμως στην περίπτωση των εφήβων δεν συστήνεται η γρήγορη και απότομη μείωση του βάρους, αλλά η σταδιακή βελτίωση των διατροφικών συνηθειών που σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα και την ανάπτυξη του εφήβου θα οδηγήσει σε εξισορρόπηση του βάρους του σε σχέση με το ύψος του (μπορεί δηλαδή να μην μειωθεί το βάρος, αλλά να μείνει σταθερό και όσο αυξάνεται το ύψος του να είναι πιο αδύνατος). Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν διαιτολόγο, ώστε να σας δώσει συγκεκριμένες συστάσεις για τη διατροφή του, ανάλογα με τις τρέχουσες διατροφικές του συνήθειες και τις δραστηριότητες του. Επειδή όμως μιλάμε για έφηβο, είναι σημαντικό να επιθυμεί και ο ίδιος να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή του. Όσον αφορά στη φυσική δραστηριότητα, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος χρόνος, πέραν των μαθημάτων, που το παιδί θα ασχολείται με ένα ευχάριστο και αγαπητό στο ίδιο άθλημα. Δεν είναι ανάγκη να είναι γυμναστήριο ή οργανωμένη ομάδα, μπορεί να ασχοληθεί με το ποδήλατο, την κολύμβηση, ακόμα και το περπάτημα, αρκεί αυτό να είναι συστηματικό και να έχει διάρκεια 30-40 λεπτά τη φορά. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι η φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην καλύτερη πνευματική απόδοση, και πραγματικά η άσκηση που θα κάνει δεν θα είναι χαμένος χρόνος από τα μαθήματα του, γιατί η εκγύμναση του σώματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου θα τον βοηθούν να διαβάζει πιο γρήγορα και αποδοτικά. Τέλος, αν το παιδί νιώθει άσχημα ψυχολογικά ή κοινωνικά λόγω του βάρους είναι σημαντικό να έρθει σε επαφή με κάποιον ψυχολόγο ειδικευμένο σε εφήβους που θα τον βοηθήσει στο να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Α.Κυριακού, μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, που θα βοηθήσουν στην συνολική προσέγγιση του γιου σας, όσον αφορά την επιθυμία του να βελτιώσει τη διατροφή και την ψυχολογία του. 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X