Αρχική / Υγεία / Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία / Διαβήτης: Νέο φάρμακο σώζει από ακρωτηριασμό!
Διαβήτης: Νέο φάρμακο σώζει από ακρωτηριασμό! thumbnail

Διαβήτης: Νέο φάρμακο σώζει από ακρωτηριασμό!

Ένα σημαντικό σύμμαχο κατά των διαβητικών ελκών απέκτησαν και οι Έλληνες ασθενείς από διαβήτη. Κυκλοφόρησε ο πρώτος  αναγεννητικός – προστατευτικός παράγοντας για την επούλωση των πληγών του δέρματος.  Ο συγκεκριμένος παράγοντας προάγει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος και παρουσιάζει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 10 εβδομάδες. Οι κλινικές μελέτες αποδεικνύουν επούλωση σε ποσοστό πάνω από 90% στα χρόνια διαβητικά έλκη, που μπορεί να οδηγήσουν τελικά σε ακρωτηριασμό.  Πρόκειται  για το Cacipliq20 RGTA, ένα συνθετικά βιοδιασπώμενο πολυμερές γλυκόζης, εγκεκριμένο ως Ιατροτεχνολογικό Προϊόν, που ανήκει στην οικογένεια των αναγεννητικών – προστατευτικών παραγόντων των ιστών ( RGTARs- ReGeneraTing Agents ).


Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι κάθε χρόνο  2 με 3 χιλιάδες διαβητικοί υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό, ενώ  40 χιλιάδες κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό.


Οι διαβητικοί ασθενείς διατρέχουν 25 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν το ένα ή και τα δύο άκρα τους, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα σημειώνεται ένας ακρωτηριασμός. Από τα 200 εκατομμύρια ατόμων με διαβήτη σε ολόκληρο τον κόσμο, το 5% παρουσιάζει έλκη κάτω άκρων, ενώ το διαβητικό πόδι αποτελεί την κύρια αιτία εισαγωγής σε νοσοκομείο των ασθενών με διαβήτη. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 20% των ατόμων με διαβήτη θα νοσηλευτεί μια φορά στη ζωή του λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με το διαβητικό πόδι, ενώ περίπου το 2-6% εμφανίζουν διαβητική γάγγραινα. Η θνητότητα που σχετίζεται με το διαβητικό πόδι αγγίζει το 10% για τη χρονική περίοδο του ακρωτηριασμού, 30% μέσα στον πρώτο χρόνο και φτάνει το 50% μέσα στην επόμενη 5ετία.


Το CACIPLIQ20® είναι εύκολο στην εφαρμογή και δίνει λύση σε έλκη που δεν παρουσίαζαν επούλωση για μήνες, προάγοντας την ανάπλαση του ιστού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X