Διέλυσε τη Λαμποράλ, έκανε το πρώτο βήμα

Με πλουραλισμό στην επίθεση, με καλή άμυνα και παρά τις απουσίες των Περπέρογλου-Πρίντεζη ο Ολυμπιακός διέλυσε την ουραγό Λαμποράλ Κούτσα με 89-59 στο ΣΕΦ και μετά από τέσσερις σερί ήττες έκανε το πρώτο από τα βήματα, που χρειάζεται στα εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την οκτάδα. Ο Σπανούλης επέστρεψε με 14 πόντους, ο Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο, χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες εκτός του Κόλινς και πέντε ερυθρόλευκοι τελειώσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων (Λοτζέσκι, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Σερμαντίνι και Σίμονς). Ο νεαρός Παπαπέτρου με απόλυτη ευστοχία κέρδισε το χειροκρότημα και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε ένα αρκετά παραγωγικό 10λεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά με τον… ζεστό Σπανούλη να πετυχαίνει 5 πόντους (με δύο λάθη). Η Λαμποράλ όμως είχε απαντήσεις και με τρίποντες-βόμβες έτρεξε ένα σερί 2-13, που της έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων. Οι πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνά τους και χτυπώντας επίσης από την περιφέρεια έκαναν το δικό τους σερί (14-0) για να κλείσει η περίοδος 23-20 υπέρ τους.

Με μπροστάρηδες τους Ντάνστον και Σλούκα, αλλά και βγάζοντας πολύ ενέργεια στην άμυνα ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων στη β’ περίοδο. Τη σκυτάλη πήρε ο Λοτζέσκι, η διαφορά ανέβηκε στο +15, ενώ ο Μπαρτζώκας προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον. Η Μάλαγα σκόραρε μόνο από βολές (7/10) και με συνέπεια στο σκοράρισμα οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +18 (45-27).

Στη γ’ περίοδο ο Νοτσιόνι έδωσε επιθετικές ανάσες στη Λαμποράλ, αλλά ο Ολυμπιακός -παρότι ο Σπανούλης ήταν επηρεασμένος από την αποχή- παρέμεινε σοβαρός στην επίθεση, βρήκε λύσεις με Σίμονς-Λοτζέσκι και ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Ο Νοτσιόνι έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα, που δεν είχε χρησιμοποιήσει μόνο τον Κόλινς, διατήρησαν ψηλά τη διαφορά (67-46 τελείωσε η γ’ περίοδος).

Χτυπώντας κάτω από τη ρακέτα, όπου η Λαμποράλ ήταν αδύναμη, οι ερυθρόλευκοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +25 στο 33′, ενώ ο Μπαρτζώκας ξεκούραζε παίκτες, δίνοντας χρόνο και στον εξαιρετικό Παπαπέτρου (13 πόντοι με απόλυτη ευστοχία σε δίποντα-τρίποντα), αλλά και στον Σπανούλη για να βρει ρυθμό (σταμάτησε στους 14 πόντους). Η διαφορά έφτασε μέχρι το +33 για να ολοκληρωθεί το ματς με εύκολη νίκη 89-59.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59

Σχετικά άρθρα