Αν έχεις Μπεργκ διάβαινε…

Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Μάρκους Μπεργκ, που πέτυχε δύο γκολ (έφτασε τα 15 και είναι πρώτος σκόρερ της Λίγκας), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα, ο οποίος του έβαλε δύσκολα, ισοφαρίζοντας προσωρινά στο 80ό λεπτό με τον Αμπρόουζ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-1. Τέταρτη σερί νίκη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα για τους πράσινους, που έπιασαν στην 2η θέση τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι περισσότερο…Ο Γιάννης Αναστασίου φρέσκαρε την 11άδα του Παναθηναϊκού παρατάσσοντας την ομάδα του δίχως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και δίνοντας ένα πιο επιθετικό τόνο στο βασικό σχήμα. Ο Καπίνο ήταν στην εστία με τους Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ, Νάνο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ζέκα, Αμπέντ, Πράνιτς στα χαφ και τους Ντίνα, Καρέλη και Μπεργκ στην επίθεση.

Ο Λόρι Σάντσες είχε ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, αφού ο Τζόρβας ένιωσε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο στην προθέρμανση κι έτσι τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ του Απόλλωνα πήρε ο Γκόμες. Κατά τα άλλα οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με 4-4-2. Οι Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, Κόρμπος και Αμπρόουζ τα αμυντικά χαφ, Μίνγκας και Λουσέρο στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και επιθετικό δίδυμο οι Ντάλμπεργκ – Πετρόπουλος.

Ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος στο 3ο λεπτό, με τον Πετρόπουλο να αποφεύγει τον Κουτρουμπή και να φτάνει απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά ο Σίλντενφελντ έβαλε σωτήρια την προβολή κι έτσι το σουτ του ψηλόσωμου φορ της Ελαφράς Ταξιαρχίας έφυγε κόρνερ!

Ο Μπεργκ απείλησε δύο φορές με σουτ στο 7′ και στο 15′, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Γκόμες, ενώ στο 22′, ο Αμπέντ πάτησε στο Νάνο για την κομπίνα σε φάουλ, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω από την αριστερή γωνία του γκολκίπερ του Απόλλωνα.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν μετά από ώρα στο 27′, όταν ύστερα από σέντρα του Λουσέρο, ο Ντάλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Καπίνο δεν είχε πρόβλημα. Για να φτάσουμε στο 33ο λεπτό, όταν ο… συνήθης ύποπτος άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντίνας έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, από τα πόδια του Καρέλη η μπάλα στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος με πλάτη στην εστία γύρισε αστραπιαία και με σουτ αιφνιφίασε τον Γκόμες κάνοντας το 1-0 για τους πράσινους, που ηταν και σκορ ημιχρόνου…

Οπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην έναρξη της επανάληψης ο Απόλλωνας ήταν πιο επικίνδυνος με τον Πετρόπουλο στο 50′ να κόβεται την τελευταία στιγμή και πάλι από τον Σίλντενφελντ, ενώ στο 53′ διαγώνιο σουτ του Αμπρόουζ έφυγε λίγο έξω από την αριστερή γωνία του Καπίνο άουτ…

Διπλή φάση για τον Παναθηναϊκό στο 59′, όταν αρχικά το σουτ του Καρέλη από μακρινή απόσταση απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκόμες και από την εξέλιξη της φάσης ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Ο Αναστασίου στο 61′ πέρασε τον Μέντες αντί του Αμπέντ, ενώ στο 65′ ο Μπεργκ έκανε ατομική ενέργεια, αδειάζοντας τον Σόντερμπεργκ, αλλά το σουτ που επιχειρεί περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκόμες.

Ο Απόλλωνας απάντησε στην ευκαιρία του Μπεργκ με τον Πετρόπουλο στο 71′, όταν ύστερα από πάσα του Κόρμπου, ο φορ της Ελαφράς Ταξιαρχίας έκανε το γυριστό σουτ απο το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπαλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά με τη μπάλα πάνω-κάτω και στο 73′ τον Μπεργκ να χάνει την ευκαιρία να… σκοτώσει το ματς, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Γκόμες, αλλά πλάσαρε άουτ! Δύο λεπτά αργότερα ο Πράνιτς άφησε τη θέση του στον Ατζαγκούν.

Ο Απόλλωνας έφτασε στην ισοφάριση στο 80′, όταν ο Αμπρόουζ έπαιξε το ένα-δύο με το κεφάλι (!) με τον Σόντερμπεργκ, με τον Βρετανό μέσο να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Καπίνο, που είχε μείνει άγαλμα. Αυτό ήταν το 5ο γκολ στα τελευταία 6 ματς για τον παίκτη της Ελαφράς Ταξιαρχίας!

Ο Μίνγκας άφησε τη θέση του στον Τσιλιγκίρη, ενώ ο Κλωναρίδης πέρασε αντί του Καρέλη. Οι αλλαγές συνεχίστηκαν με τον Παπαζαχαρία να μπαίνει στη θέση του Ντάλμπεργκ…

Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με ακόμη ένα γκολ που πέτυχε ο Μπεργκ, στο 15ο του στο φετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Ζέκα έβγαλε κάθετη στον Κλωναρίδη που μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Σουηδό επιθετικό από κοντά με πλασέ να "λυτρώνει" τους πράσινους στο 86ο λεπτό, που πέτυχαν και τρίτο τέρμα με αυτογκόλ (πήγε να διώξει με κεφαλιά, αλλά την έστειλε στην εστία της ομάδας του) του Παντελιάδη, ύστερα από σέντρα του Ζέκα στο 90′!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (76′ Ατζαγκούν), Ζέκα, Αμπέιντ (62′ Μέντες), Ντίνας, Καρέλης (84′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γκόμες, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αμπροουζ, Μίνγκας (79′ Τσιλιγκίρης), Λουσέρο, Ντάλμπεργκ (85′ Παπαζαχαρίας), Πετρόπουλος.

Σχετικά άρθρα